Pubquiz vraag moord in 2015

Vlak voor de zomer van 2022 kenden de beschuldigden hun straf in een van de meest gemediatiseerde assisenprocessen in België: Levenslang voor clanleider Sandro Hamidovic, 28 jaar cel voor Martino Trotta en tussen de 20 en 26 jaar cel voor hun drie kompanen. Ze werden allen veroordeeld in verband met een moord in 2015. Wie werd na een mislukte gijzeling vermoord?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Kreta heeft twee luchthavens Heraklion en… Geef de naam van de andere luchthaven.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Het bedrijf dat we zoeken ging onder een andere naam, in 1970 in Turnhout met zijn eerste drukpersen aan de slag voor het produceren van speelkaarten. Momenteel heeft het elf fabrieken over de ganse wereld en is de grootste speelkaartenproducent ter wereld. Geef de naam die het bedrijf sedert de fusie in 1970 aannam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Wat is de naam van deze felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché? De figuur van oorsprong niet uit Mexico, maar uit China en wordt gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. Oorspronkelijk werd dit gedaan om geesten te verjagen. De figuur wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna ze wordt opgehangen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Ka mate! Ka mate! Ka ora! Ka ora! Ik zal sterven! Ik zal sterven! Ik zal leven! Ik zal leven!

De Ka Mate is een voorbeeld van de rituele dans van de Maori - de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland. De All Blacks, het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, hebben een flinke bijdrage geleverd aan de bekendheid van deze dans die is uitgegroeid tot misschien wel het meest indrukwekkende ritueel ter wereld, als het op voorbereiding op sportwedstrijden aankomt. Wat is de overkoepelende naam van deze dans?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Hier zien we een licht tankt M2. Wat is de bekendere (familie)naam, vernoemd naar een Amerikaanse generaal (1893-1981), die tot op heden de laatste 5 sterren-generaal was in het Amerikaanse leger.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Welk dier staat centraal in het Chinese nieuwjaar van 2023? Het is het vierde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Dit monumentaal kasteel in het Utrechtse dorpje Haarzuilens is het grootste kasteel van Nederland. Het werd vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel gebouwd in neogotische stijl. Wat is de naam van dit kasteel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Reeks 4, voor 3 punten: Ons jaarlijks teambuilding bracht ons naar de Mahy autocollectie in Leuze, daar vonden we inspiratie voor volgende vraag: Dit luxekarretje is de Standard Swallow ofwel de SS-1 uit 1933.. Zoals u al voelt aankomen was logo en de merknaam SS in die periode geen lang leven beschoren.. De eigenaars kozen begrijpelijkerwijs nog voor de oorlog voor een andere naam. Er werden verder auto’s voor de hogere klasse gebouwd. Huidige modellen geven zou te makkelijk zijn. Ondertussen is het merk al een paar keer van eigenaar verwisseld en is het nu in oosterse handen.. Welk roemrijk merk zoeken we?

Bekijk antwoord