Pubquiz vraag regisseur Zillion

U zag een stukje uit de trailer van de veelbesproken film Zillion. Deze lokt in het begin van 2023 nog steeds veel bezoekers naar de zalen. Wij willen graag weten welke regisseur deze film maakte?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Films

Quizvraag Films

Wat is de naam van de Amerikaanse romantische thrillerfilm uit 1955, geregisseerd door Alfred Hitchcock, met Cary Grant en Grace Kelly in de hoofdrollen. De film speelt zich af aan de Franse Rivièra en gaat over een voormalige inbreker die op jacht is naar een dief die zijn stijl kopieert. Graag de titel van deze film.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Een beetje erotiek hier op school, het moet kunnen vinden we. Het kon er nogal heet aan toegaan in de films waarin Sylvia Maria Kristel de hoofdrol heeft. Het verhaal is vrij eenvoudig en vernoemd naar het personage dat Sylvia speelt. De film was erg controversieel voor zijn tijd. Zo waren er expliciete seksscènes te zien, naaktzwemmen, masturbatie, verkrachting, lesbische vrijscènes en een scène waarin een danseres een sigaret rookt vanuit haar vagina. De film droeg haar 18+ -gradering met trots en de film werd internationaal door zo'n 300 miljoen bioscoopbezoekers bekeken. Het is nog steeds één van de succesrijkste Franse films ooit. Welke film?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

We zoeken de titel van een film uit 1994 geregisseerd door Frank Darabont. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tim Robbins (alias Andy Dufresne) en Morgan Freeman (alias Redding of “Red” voor de vrienden). De film is gebaseerd op een verhaal van Stephen King en werd genomineerd voor 7 Oscars maar won er jammer genoeg geen enkele. Volgens critici wordt deze film bestempeld als één van de besten aller tijden en in de top 250 van de Internet Movie Database staat deze film op nr. 1, vóór The Godfather I en II. Over welke film hebben we het hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Wij vragen de naam van de regisseur van volgende vijf films: A Perfect World, True Crime, Space Cowboys, Mystic River en Changeling.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

In februari 2020 won deze film ook vier Oscars, waaronder die voor beste film en beste internationale film. Het was de eerste niet-Engelstalige film die werd uitgeroepen tot beste film. Wat is de titel van deze Zuid-Koreaanse tragikomische film?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

We zoeken de titel van een Amerikaanse romantische sciencefiction dramafilm uit 2013. De film won een Oscar en Golden Globe voor beste originele scenario. De film gaat over de alleenstaande Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) die een liefdesrelatie begint met zijn zelflerend besturingssysteem. Welke film zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Iedereen houdt van de sound of music. De tiroolse hoogten, de lieftallige liedjes. Het is een simpel verhaal over een familie die tijdens de tweede wereldoorlog het geannexeerde Oostenrijk wil ontvluchten. Wat is de familienaam van het muzikale gezin met een hele resem kinderen

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Wie is de regisseur van Schindler's Lits uit 1993?

Bekijk antwoord