Pubquiz vraag laboratoriumglaswerk

laboratoriumglaswerk

We zoeken de naam van dit laboratoriumglaswerk dat veel wordt gebruikt door de leerkracht scheikunde bij verschillende proeven. Het glas werd genoemd naar zijn uitvinder.

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Wetenschap

Quizvraag Wetenschap

Natriumnitraat is het natriumzout van salpeterzuur. De zuivere stof komt voor als een zeer hygroscopisch kleurloos tot wit kristallijn poeder, dat zeer goed oplosbaar is in water.Het werd vroeger gebruikt als meststof en bij de productie van buskruit. Natriumnitraat is een voedingsadditief (een conserveermiddel) met als E-nummer E251. Wat is de volledig correcte brutoformule van natriumnitraat?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Onze bankbiljetten zijn voorzien van een driedimensionale afbeelding. Bekijkt men onze bankbiljetten uit verschillende hoeken, dan ziet men het platte beeld veranderen in een ruimtelijk beeld. Hoe noemt men de manier om een driedimensionale afbeelding van een object te maken?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Op 1 november 1952 voerden de Verenigde Staten een cruciale nucleaire test uit op het afgelegen Enewetak-atol in de Stille Oceaan. Onder welke codenaam werd met succes de eerste waterstofbom tot ontploffing gebracht tijdens deze historische test?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Zwaveltetrafluoride heeft 1 vrij elektronenpaar en 4 bindingspartners. Met welke term wordt de som aangeduid van de vrije elektronenparen en de bindingspartners van het centrale atoom van een molecule?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Deze oude eenheid van massa hield over het algemeen in België en Nederland ongeveer 500 gram in. Met de invoering van het metriek stelsel verdween deze waarde in België en Nederland en werd vervangen door aanduidingen van gram.

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Hoe heet dit rond glas gedragen door deze man dat afgestemd is op de noden ven de slechtziende?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

E = mc² moet zowat de bekendste vergelijking in de geschiedenis zijn, al doen we daarmee Pythagoras misschien tekort. Ze komt uit de speciale relativiteitstheorie die in 1905 door Albert Einstein is gepubliceerd. Wees gerust, we vragen jullie niet deze theorie uit te leggen. We zijn al tevreden als je ons weet te vertellen waarvoor de letter ‘C’ in deze vergelijking staat.

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Op 4 januari van dit jaar is er enige wijziging aangebracht aan het periodieke systeem of ook wel de tabel van Mendelejev genaamd, genoemd naar de Russische chemieprofessor Dimitri Mendelejev. In de tabel staat met atoomnummer 6 de letter C. Welk scheikundig element dat reeds in de prehistorische oudheid werd ontdekt zoeken we hier?

Bekijk antwoord