Pubquizvragen 2020

39 resultaten

Pubquiz vraag Nobelprijs 7837

Deze Amerikaanse dichteres won in 2020 de Nobelprijs voor Literatuur omwille van "haar onmiskenbare poëtische stem die met sobere schoonheid de individuele existentie universeel maakt". Wat is haar naam?

Goed zo !
uitvoerder Jerusalema

Het Zuid-Afrikaans nummer Jerusalema is ondertussen een wereldhit dankzij het aanstekelijk dansje. Het is super populair op TikTok. Weet jij van welke Zuid-Afrikaanse DJ dit nummer is?

Goed zo !
Pubquiz vraag Presidenten 7832
© Serge Serebro

Op 14 augustus 2020 beweerde Svetlana Tichanovskaja dat ze de presidentsverkiezingen had gewonnen met 60-70% van de stemmen in Wit-Rusland. In de dagen ervoor en erna waren er hevige protesten tegen de herverkozen president van Wit-Rusland. Hij wordt wel de "laatste dictator" van Europa genoemd, omdat hij bij de voorgaande vijf verkiezingen geen serieuze uitdager had gehad. wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7831

In augustus 2020 werd bekend dat een Nederlandse schoenwinkelketen 43 winkels overneemt van de failliete Belgische winkelketen Brantano. Wat is de naam van deze Nederlandse keten?

Goed zo !
zanger

Op 11 augustus 2020 moesten we afscheid nemen van deze Amerikaanse zanger. Zijn grootste succes had hij met het liedje 'If I had a hammer'. Wat is de naam van deze zanger?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7825

Op 4 augustus 2020 vonden er twee explosies plaats in een haven. De kracht van de tweede explosie resulteerde in een ramp die minstens 181 doden en ruim 6.000 gewonden eiste en grootschalige schade door de hele stad aanrichtte. In welke stad vonden deze twee explosies plaats?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 7824
© PB84

Tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen kwam deze jonge wielrenner levensgevaarklijk ten val. Bij de finish wilde hij renner Dylan Groenewegen inhalen, maar Groenewegen week van zijn lijn af en leek ook een elleboog te gebruiken. Wat is de naam van deze wielrenner?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 7823
© Gage Skidmore

Op 8 juli 2020 werd deze actrice als vermist opgegeven toen zij tijdens een boottocht met haar vierjarige zoon een duik had genomen in Lake Piru. Vijf dagen later werd haar lichaam gevonden. Ze was onder meer bekend van haar vertolking van de rol van Santana Lopez in de televisieserie Glee. Wat is haar naam?

Goed zo !
Don

"Don't mention the war". Een befaamde zinsnede uit de historische comedyreeks "Fawlty Towers". De aflevering waaruit deze zin kwam, is een tijdje offline gehaald. Wat is de titel van de aflevering waar we het hier over hebben?

Goed zo !
Pubquiz vraag Netflix 7821

After Life is een Netflix serie die in première ging in 2019. Begin 2020 kwam het tweede seizoen online. Het is een Britse zwartkomische dramaserie die bedacht is door een deze Britse komiek. Hij speelt tevens de hoofdrol. Wat is zijn naam?

Goed zo !