Pubquiz vragen Informatica

89 quizvragen over Informatica

Quizvraag Informatica 2427

In deze informatica vraag zoeken we een vorm van automatisch geheugenbeheer. Dit probeert geheugen vrij te geven dat in gebruik is door objecten die niet meer door de applicatie aangeroepen zullen worden. Het werd rond 1959 uitgevonden door John McCarthy om de problemen van handmatig geheugenbeheer op te lossen. Welke IT term zoeken we?

Goed zo !

Quizvraag Informatica 2387

We zoeken een online presentatieprogramma in de cloud om ideeën te delen op een virtueel canvas. Met de betaalde versie is het ook mogelijk om offline te werken door de applicatie te downloaden voor zowel Windows- als Macgebruikers. Welk programma zoeken we?

Goed zo !


Quizvraag Informatica 2273

In 1982 kwam dit toestel op de markt. Het werd aangesloten op een televisietoestel dat als monitor voor beeld en geluid diende. Was is de naam van dit toestel?

Goed zo !

Quizvraag Informatica 1840

De millenniumbug was een probleem dat in 20e-eeuwse computersystemen ontstond doordat bij het opslaan van de datum alleen de laatste twee cijfers van het jaar werden gebruikt. Zo werd 29 december 1977 bijvoorbeeld opgeslagen als 29-12-77. Hoe werd deze bug afgekort?

Goed zo !


Quizvraag Informatica 1778

Deze nieuwe webbrowser is in de ether sinds 27 januari 2015. De ontwikkeling van deze webbrowser is gebeurd door Opera software. Deze webbrowser is bedoeld om de oude populaire functies van Opera 12 te doen herleven en is gericht op zware internetgebruikers. De browser wordt wekelijks bijgewerkt in de vorm van Snapschots.

Goed zo !


Quizvraag Informatica 1753

Hoe heet de peronal-assistant voor het mobiele besturingssysteem IOS?

Goed zo !

Quizvraag Microsoft 1741

We zoeken een Amerikaans zakenman die van 2000 tot 2014 de directeur (CEO) van Microsoft was. Nadien haf hij de fakkel door aan Satya Nadella.

Goed zo !


Quizvraag Windows Microsoft 1740

Na Windows 2003 en Windows XP lanceerde Bill Gates en de zijne in januari 2007 een nieuw besturingssysteem. De ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem nam vijf jaar in beslag en kostte ongeveer 6 miljard dollar. Naam van die Windows-versie?

Goed zo !


Quizvraag Californië 1680

Onder welke naam is de in Californië gelegen Santa Clara Valley beter gekend?

Goed zo !


Quizvraag Games 1538

We zijn op zoek naar de naam van een serie computergames waar ook een roman en een stripreeks van bestaan? We zien hier een screenshot uit de game...

Goed zo !


Filters

App
Microsoft