Pubquizvragen sport

622 resultaten

Deze man voetbalde in zijn carrière 39 keer voor de Engelse nationale ploeg. De middenvelder speelde het grootste deel van zijn loopbaan, van 1992 tot 2004, bij Manchester United. Hij stond naast David Beckham op het middenveld toen United in 1999 de Champions League won. Hoe heet hij?

Goed zo !

Op elke dinsdag na het laatste weekend van augustus zijn de paardenwedrennen van Waregem Koerse een topdag voor de hoedenfabrikanten. Maar daarnaast is de Grote Steeplechase van Vlaanderen natuurlijk het sportieve hoogtepunt van de dag. Daar kijkt iedereen uit naar de sprong over een beek. Welke beek?

Goed zo !

'Can you twerk?' Dat is de vraag die dj Martin Solveig vroeg aan de aller eerste vrouw die de gouden bal won. Wat is de naam van deze 23 jarige Noorse voetlbalster?

Goed zo !

Na tien jaar stopte een nieuwbakken Ballon d’Or-winnaar de hegemonie van Ronaldo en Messi in de strijd om de beste voetballer van onze planeet. Welke Kroaat won de gouden bal dit jaar?

Goed zo !

Deze 28-jarige Noorse schaker en is opnieuw de huidige wereldkampioen. Hij verdedigde in november zijn wereldtitel door Fabiano Caruana te verslaan. Nadat twaalf klassieke partijen enkel remises hadden opgeleverd, won hij de tiebreak bestaand uit vier partijen met een bedenktijd van 25 minuten met 3-0. Wat is de naam van de wereldkampioen?

Goed zo !

Voor deze vraag zoeken we de naam van een jaarlijkse autorally waarbij in 6 dagen ongeveer 3000 mijl (5000 km) wordt afgelegd. Meedoen aan deze race doe je niet zomaar. Ten eerste bedraagt het entreegeld zo'n twee Jan Modaal-jaarsalarissen en dat is uiteraard exclusief vervoer, brandstof en eventueel een extra set banden. Welke 'rally' zoeken we?

Goed zo !

Een vraag over de Ronde van Frankrijk kan uiteraard niet ontbreken in deze quiz. Niet Chris Froome of Tom Dumoulin wonnen dit jaar de Tour, maar wel de Brit Geraint Thomas - dat geven we alvast mee. De groene trui, die was voor doorzetter Peter Sagan, en de witte trui voor Pierre Latour. Maar welke Fransman won dit jaar het bergklassement en mocht de bolletjestrui dragen? Graag zijn voor- en achternaam.

Goed zo !

Net voor het WK voetbal deze zomer (2018) barstte er in ons land een storm van protest los toen speler Radja Nainggolan niet geselecteerd werd voor de Rode Duivels door bondscoach Roberto Martinez. Eenmaal de Wereldbeker begonnen was, werd niet veel aandacht meer besteed aan Nainggolan, maar tijdens diezelfde periode maakte hij een - naar eigen zeggen - gedwongen transfer naar een andere club. Naar welke voetbalclub stapte Nainggolan over?

Goed zo !

Een voetbalvraag. Omdat misschien niet álle Belgen begaan zijn met deze sport, vragen we hier niet naar de onuitspreekbare naam van een speler of de uitslag van een match uit 1952. We zijn geïnteresseerd in het WK van deze zomer, toen misschien eventjes wél alle Belgen geïnteresseerd waren in onze Rode Duivels. De uiteindelijke winnaars van het afgelopen WK waren de Fransen, die de Kroaten versloegen in de finale. Maar welk land werd door die Kroaten verslagen in de kwartfinale?

Goed zo !

Deze Belgische sportvrouw heeft al naam en faam gemaakt in de atletiekwereld. Nafi Thiam heeft op 24-jarige leeftijd dan ook al zowat alle belangrijke kampioenschappen gewonnen in haar discipline, de zevenkamp. Op 10 augustus van dit jaar (2018) behaalde ze in Berlijn de enige outdoortitel die nog niet op haar palmares stond. Welke titel in de zevenkamp behaalde Nafi Thiam deze zomer (2018)?

Goed zo !

Diegenen onder jullie die af en toe eens een fitnesszaal aan de binnenkant zien, kennen ongetwijfeld de Kamagon Ball. Deze plastic bal met twee handvaten kan gevuld worden met water en wordt gebruikt voor kracht- en stabiliteitstraining door gebruik te maken van de traagheid van het water. Hierdoor worden verschillende spiergroepen geactiveerd. Deze bal zou efficiënter zijn dan zijn voorganger, die jullie hier zien op de foto. Deze heeft maar één handvat en kan niet gevuld worden met water. Maar hoe heet dit fitnessinstrument?

Goed zo !

Dit basketbalteam is geen club uit de NBA, maar heeft sinds decennia naam en faam gemaakt als demonstratie- en showteam. Het wil vooral de mogelijkheden van basketballen op een spectaculaire manier tonen aan het publiek. Omdat de Amerikaanse basketballiga’s oorspronkelijk enkel blanke spelers toelieten, bestond dit showteam lange tijd enkel uit Afro-Amerikanen die geweerd werden uit de andere ploegen. Ook de naam van het team verwijst naar hun roots. Graag deze naam.

Goed zo !

Veel van de Belgische nationale sportteams hebben een bekende of mindere bekende bijnaam, zoals de Rode Duivels. Vaak is die afgeleid van een dier, wat bijvoorbeeld het geval is bij de hockeyploegen Red Lions en Red Panthers. Maar in welke sporttak vertegenwoordigen de Red Dragons en de Yellow Tigers ons land?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 4109

Welke tennisser staat momenteel (oktober 2018) op nr. 1 op de wereldranking? Ondanks een blessure in het voorjaar kon deze man opnieuw tot bovenaan de ranglijst klimmen. Hij is ook de speler die het meeste aantal Masters 1000 titels draagt, namelijk 33. Geef zijn voor- en achternaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Darts 4101

In het dartspel kan je met één worp een groot aantal punten scoren als je de cirkel precies in het middelpunt van het bord raakt. Daarmee verdien je dan 50 punten. Wat is de Engelstalige term voor het middelpunt van een dartbord?

Goed zo !