Pubquizvragen sport

622 resultaten

ploeg opnieuw in Premier League

We zoeken de naam van de club die na meer dan 20 jaar vagevuur in de Engelse tweede klasse in 2022 opnieuw in de Premier League uitkomt. De grote succesperiode van de club dateert uit de jaren tachtig toen hij een landstitel en tweemaal winst in Europcup I behaalde. Naam graag van deze club die één van de twee betrokken clubs was bij het Hillsboroughdrama.

Goed zo !
record basketbal

In februari van 2023 werd een record van meer dan 40 jaar oud verbroken. In een wedstrijd met de Los Angeles Lakers rondde Lebron James immers de kaap van 44.149 punten in duels van de reguliere competitie of de play-offs. Wij willen graag weten van welke legendarische basketbalspeler hij het record afsnoepte?

Goed zo !
werelduurrecord 2022
© Nicola

Deze Italiaa heeft een monsterlijk werelduurrecord gereden op de wielerbaan van Grenchen. De renner van Ineos legde 56,792 kilometer af en deed daarmee zelfs beter dan het record van Chris Boardman (56,375) dat niet meer gehomologeerd is. Wie is deze man die het record verbeterde op 8 oktober 2022?

Goed zo !
valsspelen bij schaken
© Andreas Kontokanis

Op 4 september 2022 moest Magnus Carlsen in de derde ronde heel verrassend zijn meerdere erkennen in zijn 19-jarige tegenstander. Later beschuldige wereldkampioen Carlsen openlijk van valsspelen. Wat is de naam van zijn tegenstander?

Goed zo !
WK wielrennen 2022
© Granada

Na het rood in de Vuelta, nam Remco Evenepoel ook de regenboogtrui trui mee uit Australië. In welke stad in Australië werd Remco wereldkampioen wielrennen in 2022?

Goed zo !
Hussein Abdi Kahin
© Erik van Leeuwen (bron: Wikipedia)

Deze viervoudig olympisch kampioen heeft onthuld dat hij als kind het slachtoffer werd van mensenhandel. Hij onthulde dat hij geboren werd als Hussein Abdi Kahin. Onder welke naam is deze Brit jarenlang gekend?

Goed zo !
corona tenniser

Welke toptennisser werd eerst wel, dan niet, dan toch weer wel en uiteindelijk toch niet toegelaten tot de Australian Open, aangezien hij niet gevaccineerd is tegen Covid, en een twijfelachtig bewijs van besmetting voorlegde?

Goed zo !
zwaarste bergrit

De wielerwereld staat bol van de kleurrijke beeldspraak. In grote wielerrondes, zoals de Tour de France, welke bijnaam geeft men aan de zwaarste bergrit?

Goed zo !
groene trui zeven

Met maar liefst zeven groene truien in de Ronde van Frankrijk is de Slovaakse wielrenner Peter Sagan de absolute recordhouder. Dat record nam hij over van een Duitser die in z’n carrière 6 groene truien verzamelde. Naast zes groene truien won hij ook maar liefst vier keer Milaan-Sanremo. Wie zoeken we?

Goed zo !
Australische nummer 1 tennis
© robbiesaurus

Maart 2022, deze Australische nummer 1 van de wereldranglijst kondigt in een video aan dat ze op 25-jarige leeftijd een punt achter haar carrière zet. Wat is de naam van deze voormalig tennister?

Goed zo !
derde op de marathon
© Paul Van Welden

Welke sportman eindigde derde op de marathon van de Olympische Spelen 2021?

Goed zo !
wereldkampioen darts
© Ilona Geven

Peter Wright is na slopende finale voor tweede keer wereldkampioen darts geworden in januari 2022. Wat is de bijnaam van deze topper in het darts?

Goed zo !
auto Formule 1
© sportnieuws.nl

Voor deze sportvraag zoeken we het in de autosport. Zowel Romain Grosjean als Lewis Hamilton hebben hun leven de afgelopen coronaperiode te danken aan een zeer specifieke uitvinding. We zoeken de naam van een begrip in de autoracerij, een titanium onderdeel dat over de cockpit van een raceauto wordt geplaatst. Het dient ter bescherming van de coureur.

Goed zo !
accident Tour de France

26 juni 2021, Sizun, een stad op 45 kilometer van de finish van de eerste Tour-etappe. Een vrouw, gekleed in opvallend gele regenjas, houdt langs de kant van de weg een groot bord omhoog. Ze staat echter met haar rug naar het peloton en ziet niet dat ze te dicht bij de weg staat. Verschillende renners, onder wie Tony Martin en Jasha Sütterlin, kunnen haar niet ontwijken. De ravage is enorm. Wat stond er op het bord van deze Française?

Goed zo !
Johnny Weissmuller

Ook Tarzan heeft meegedaan aan de Olympische Spelen. Johnny Weissmuller, een sporter/acteur die Tarzan speelde in twaalf films, won in de jaren 20 vijf gouden medailles. In welke sport won hij deze medailles?

Goed zo !