Pubquizvragen sport

622 resultaten

Pubquiz vraag Voetbal Stadion 8089

Welke verzekeraar verbindt zijn naam aan de Arena van Bayern München?

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 8082
© Avda

Ondanks haar astma was deze atlete gespecialiseerd in de lange afstanden en liep ze een mooi palmares bij elkaar. Ze is meervoudig wereldkampioene, Europees recordhouder op 10.000m, 25 en 30km en tevens de huidige wereldrecordhoudster op de marathon met een tijd van 2h15m25s. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Finland 8066

Deze Deen kreeg tijdens het EK 2020, in 2021, in de eerste groepswedstrijd van Denemarken tegen Finland een hartstilstand. De Deense voetballer kon gelukkig worden gereanimeerd. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 8058
© Voo de Mar

In 2010 werd op het tennistornooi van Wimbledon geschiedenis geschreven. Over 3 dagen gespreid werd tot op heden de langste tenniswedstrijd bij de mannen ooit gespeeld. De wedstrijd duurde 11 uur en 5 minuten. John Isner won de partij door de laatste set te winnen met maar liefst 70-68. Maar welke Fransman was de verliezer van deze partij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Olympische Spelen 8026

In december 2019 werd beslist dat Rusland gedurende vier jaar niet mag deelnemen aan de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen, dit omwille van het manipuleren van dopingdata. Geef de naam van het Russische Antidoping- agentschap dat voor het eerst in 2016 in opspraak kwam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schaatsen 8016
© Rob Bogaerts

“De tocht der tochten” werd voor het eerst in 1909 gereden en sedertdien nog veertien keer. De laatste editie ging door in 1997. Over welke bijna 200 kilometer lange schaatstocht hebben we het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 7996

Wielrenners die verongelukken in een wedstrijd, wij lezen het meermaals. En het is een gebeuren van alle tijd. De wielrenner die we kennen als een van de beste Portugese profwielrenners kwam in 1984 zonder helm ten val tijdens de ronde van de Algarve. Met een schedelbasisfractuur reed hij de rit uit en werd naar een ziekenhuis gevoerd waar hij nog geopereerd werd, maar tevergeefs. Wie was deze wielrenner?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 7986

Om het de tegenstander moeilijker te maken om met een aanval te scoren, springen één, twee of soms drie spelers tegelijk en naast elkaar met gestrekte armen en handen aan het volleybalnet omhoog. Hoe noemt men deze tactiek, die aanvallend kan bedoeld zijn om de bal direct naar de tegenpartij te doen gaan, of verdedigend om de bal te vertragen zodat hij door een teamgenoot gemakkelijker kan worden gespeeld?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 7976
© Cs-wolves

De huidige directeur van de Tour de France is nooit zelf prof- wielrenner geweest. Eerder was hij sportjournalist bij de Franse televisie en gedurende twee jaar assistent bij Jean- Marie Leblanc. Wie is deze huidige directeur?

Goed zo !
Pubquiz vraag Hockey 7937

De Belgische hockeyploegen zijn in hun goede doen. In 2006, 2008 en 2012 werd de herenploeg die we zoeken landskampioen in de Eredivisie Hockey en konden zo deelnemen aan de Euro Hockey League. In 2019 wisten zij de Euro Hockey League te winnen door Rott Weiss Keulen met 4-0 te verslaan. Geef de naam van deze “beste hockeyclub van Europa 2019”.

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 7927

Voor een echte revelatie in de sportwereld moeten we terug naar Mexico 1968. Na veel geheime training neemt Dick een grote sprong voorwaarts door een stuk hoger te springen dan de tegenstanders op de olympische spelen. In de plaats van de buikrol ging hij rugwaarts over de lat. Hiermee sprong hij hoger dan ooit tevoren. Later werd de techniek snel overgenomen en is tot de dag van vandaag in zwang. Hoe heet deze hoogspringer en de sprong die naar hem vernoemd is?

Goed zo !

Pittige sportvraag. Lianne Tan en Yuhan Tan, broer en zus zijn al jaren de top van ons land in een bepaalde sport. Beide winnen ze bijna elk enkelspel en konden zich beide al plaatsen voor de olympische spelen. Daar braken ze echter weinig potten. Ze zijn naast de sport actief in de medische sector. In welke sport behaalde dit getalenteerd duo zovele prijzen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen Ronde van Frankrijk 7895
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

We zoeken een Wielrenner. Zijn palmares is vrij uitgebreid. In 2015 won hij de ronde van Vlaanderen, in 2017 het EK op de weg, in 2019 Gent Wevelgem en in 2020 won hij de eerste etappe van de ronde van Frankrijk. Welke coureur zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 7884

Een binnenkopper, maar dan wel met basket, om de score te openen. Een scorende worp vanop grote afstand wordt extra beloond in de basketwereld. We spreken hier van een worp waarbij een speler de bal in het doel gooit vanop een afstand van minstens 23 voet en 9 duim. Deze afstand is 7 meter 23 centimeter en wordt op het veld aangegeven met een extra lijn voorbij de vrijworplijn en bijhorende bucket-zone. Geef de geijkte benaming van een geslaagde worp van voorbij deze lijn.

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 7882

De WTA is de overkoepelende organisatie voor professionele tennisspeelsters. Deze organisatie organiseert een serie van toernooien: de WTA-tour. Voor wat staat de afkorting WTA?

Goed zo !