We zoeken de naam van een Congolese stoofpot op basis van palmoliesaus, meestal met kip. Een typisch bijgerecht is saka-saka, een soort spinazie van maniokbladeren. Wat is de naam van dit gerecht?
We zoeken de naam van een Congolese stoofpot op basis van palmoliesaus, meestal met kip. Een typisch bijgerecht is saka-saka, een soort spinazie van maniokbladeren. Wat is de naam van dit gerecht?
Eind 19de en begin 20ste eeuw emigreerde een grote groep Japanners naar het eiland Hawaii om daar op de suiker- en ananasplantages te gaan werken. Het is dus geen wonder dat de Japanse eetgewoonten onderdeel zijn geworden van de Hawaiïaanse keuken en het gerecht dat we zoeken is daar een mooi voorbeeld van. Van oudsher was het heel eenvoudig: blokjes rauwe ahi (een lokale tonijnsoort) werden geserveerd met wat Hawaiïaans zout, gehakt zeewier en geroosterde, fijngemalen noten. Zonder rijst, zonder andere extraatjes. Het is van oorsprong dus eigenlijk de wat rommelige, Hawaiïaanse versie van de strenge, pure Japanse sashimi. Het klinkt wat sobertjes, in vergelijking met de kleurige, goed gevulde gerechten die je inmiddels overal ter wereld op tafel ziet staan. Naam van het gerecht?
Bekijk vraagWe vragen de naam van Indische oven die kan bestaan uit een cilindervormige kuil in de grond of een gemetselde ton. De werking lijkt op die van een steenoven, met dit verschil dat de opening zich aan de bovenzijde bevindt. Als de oven na voorverwarmen met houtskool op de bodem gloeiend heet is , wordt het gerecht erin geplaatst. Broden, zoals roti en naan, worden tegen de zijkanten gedrukt en vlees wordt op spiesen boven de gloeiende kolen geplaatst. Wat is de Indische naam van deze oven? Moest je twijfelen de “ i “is niet nodig.
Bekijk vraagReeks 6, voor 2 punten: Welk typisch Frans nagerecht maken we hier: topchef Auguste Escoffier serveerde het in 1893 in het Hotel Savoy in Londen ter ere van de een bekende operazangere . Benodigheden: Vanille-roomijs, Halve witte perziken in de schil gepocheerd in vanille suikerwater, vruchtencoulis , poedersuiker, enkele frambozen en een beetje citroensap, Geschaafde amandelen en dan als volgt aan de slag: 1 Snij de perziken in plakjes. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. 2 Verkruimel de meringue in een ijscoupe. Schep er drie bolletjes ijs bij. 3 Werk af met de perziken en frambozen, wat frambozencoulis en amandelschilfers erover, besprenkel met enkele druppels citroensap en een eventueel een koekje .. Smullen maar!
Bekijk vraagWat is de naam van deze koekjesproducent? De naam is samengesteld van de beginletters van een Frans echtpaar dat tot 1887 koekjes van dit merk verkocht. We zijn tevreden met de beginletters.
Bekijk vraagDit bekende cidermerk werd door Carlsberg in 2008 ontwikkeld voor de Deense markt, maar verovert inmiddels de hele wereld. De cider is te verkrijgen in appel-, peer- of braambessmaak. Wat is de naam van dit cidermerk?
Bekijk vraagWe zoeken een handelsnaam voor dranken. Het is een merk van The Coca-Cola Company. In Centraal-Europa wordt het merk verkocht als Cappy, in Duitsland staat het bekend onder de naam Fruitopia. Het was in de Verenigde Staten het eerste bedrijf dat geconcentreerd sinaasappelsap verkocht.
Bekijk vraagWat is de naam van de buisvormige pastasoort die op penne lijkt, maar iets groter is en aan de uiteinden recht afgesneden. De buisjes zijn geribbeld en hun naam is afkomstig van het Italiaans woord voor getand of gestreept.
Bekijk vraag