Quizvraag Geschiedenis 2134

In de jaren tachtig werd het Brusselse misdaadmilieu overheerst door de bende Haemers. De bende werd vooral bekend omwille van hun gewelddadige overvallen op verscheidene geldtransporten. Op 19 januari 1989 voltrok hun meest sensationele actie en werden ze ook internationaal berucht en beroemd door de ontvoering van een Belgische hoogwaardigheidsbekleder. Wie werd er op die beruchte dag ontvoerd door de bende Haemers?

Goed zo !

Quizvraag Moordenaars 2135

België lijkt bijna een broeihaar voor moordenaars voorbeelden zijn Els Clottemans, Hans Van Themsche, Ronald Janssens & uiteraard Marc Dutroux. Maar ook van buitenaf krijgt ons land het hard te verduren. Welke Franse seriemoordenaar die ook wel het monster van de Ardennen wordt genoemd werd in België beroemd nadat bekent raakte dat hij in totaal 7 meisjes/vrouwen had ontvoerd, verkracht en vermoord.

Goed zo !


Quizvraag Moordenaars 2136

Op 17 februari 2012 werd het naburige Maria Aalter het lichaam van Stijn Saelens teruggevonden. In het kader van het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens kwamen twee opdrachtgevers in beeld, namelijk de schoonbroer en schoonvader van Stijn Saelens. Wat is de uiteraard gedeelde achternaam van de schoonbroer en schoonvader die opdracht zouden gegeven hebben om Stijn Saelens een lesje te leren?

Goed zo !


Quizvraag Vlaamse film 2137

In 2013 verscheen in de Vlaamse cinemazalen het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van Luc Segers, gespeeld door Koen De Bouw. In deze film slaan bij Luc segers de stoppen door wanneer de moordenaar van zijn vrouw vrijkomt door een procedurefout. Hij ziet maar één uitweg: het recht in eigen handen nemen. Over welke film van Jan Verheyen hebben we het hier?

Goed zo !


Quizvraag Moordenaars 2138

We zijn op zoek naar de naam van deze crimineel. De man werkte zichzelf op tot sekteleider en verplichte zijn volgelingen om op rooftocht te gaan en hun bezittingen aan hem af te staan. In 1969 kreeg hij een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichting tot moord. Eén van zijn slachtoffers was actrice Sharon Tate, de toenmalige vrouw van acteur & regisseur Roman Polanski.

Goed zo !


Quizvraag Sport 2139

Op 14 februari 2013 werd deze Oscar Pistorius gearresteerd na het neerschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Maar wat is de bijnaam van deze snelste man zonder benen?

Goed zo !


Quizvraag Moord Wereldoorlog Wereldoorlog 1 3011

Honderd jaar geleden vocht zich in Vlaanderen één van de bloedigste strijden in de geschiedenis uit tijdens WO 1. Aanleiding voor deze oorlog was de moord op de hertogin & Aartshertog van Oostenrijk Hongarije op 28 juni 1914 in Sarajevo. Maar wat is de naam van deze aartshertog?

Goed zo !


We zien hier de hoofdpersoon in de detectivetelevisieserie Murder, She Wrote. Ze wordt gespeeld door Angela Lansbury. Wat is haar naam in de serie?

Goed zo !


Het filmpje dat jullie hier zien, vormt een duidelijk voorbeeld van het stockholmsyndroom, een psychologisch verschijnsel waarbij de gegijzelde sympathie krijgt voor de gijzelnemer. In het filmpje zagen jullie een Oostenrijks meisje dat werd gevangen door haar gijzelnemer Wolfgang Priklopil. Wat is de volledige naam van dit Oostenrijks meisje?

Goed zo !