De schrijver die we zoeken bracht een groot deel van zijn leven door in Belgisch Congo, op deze periode in zijn leven is de gangreen trilogie gebaseerd. Zijn belangstelling bij het grote publiek kwam er pas toen hij zich toelegde op misdaadromans. Bekende misdaadromans zijn ‘zand’, ‘goud’, ‘de PG’ en ‘Dossier K’.

Goed zo !


Quizvraag Schilderij 2107

We zoeken de naam van dit schilderij, de dame hierop het schilderij zou naakt door de straten van Coventry gereden hebben om haar man, de graaf Leotric, ertoe aan te zetten om de zware belastingen te verlichten die hij oplegde aan de inwoners. Tevens is de naam van dit schilderij een Belgisch pralinemerk. En om nog een extra tip te geven wordt dit ook gebruik in een nummer van Queen ‘don’t stop me now’.

Goed zo !


Quizvraag Schilders 2108

We zijn op zoek naar de naam van een Belgisch expressionist schilder en beeldhouwer die dit werk heeft gemaakt. Ook is deze man te zien op het biljet van 1000 frank.

Goed zo !


Quizvraag Schilders Schilderij The Simpsons 2109

We zien hier een Simpsonversie van een overbekend schilderij dat meermaals gestolen werd, althans een van de exemplaren. Het masker van de horrorfilm ‘Scream’ is gebaseerd op het gezicht van de persoon op het schilderij. Wie heeft dit geschilderd?

Goed zo !


Quizvraag Kunst 2110

Op deze foto ziet u de Koninklijke Nederlandse Schouwburg op het Sint-Baafsplein in Gent, beter bekend als het NTGent. Wie was van 2010-2011 artistiek directeur hiervan? Naast een begenadigd acteur is de man ook een niet onverdienstelijk accordeonspeler.

Goed zo !

Quizvraag Kunst 2111

Wat we zoeken is de naam van een kunststroming die zich situeerde tussen 1948 en 1951. Het was de belangrijkste internationale avant-garde beweging in de kunst van Europa direct na de Tweede wereldoorlog. Belangrijke vertegenwoordigers zijn: Alechinsky, Karel Appel en Corneille.

Goed zo !

Quizvraag Ballet 2112

Op de foto ziet u een dame die een kenmerkende houding uit het ballet uitvoert, waarbij 1 been op de grond staat en het andere been naar achter is opgetild. Hoe wordt dit genoemd?

Goed zo !


Quizvraag Kunst 2113

Dit is een bepaalde schilderstechniek die bedrieglijk realistisch is. Het betekent letterlijk ‘bedrieg het oog’. De techniek werd al gebruikt bij de Romeinen en in de Renaissance, vandaag de dag wordt dit veel toegepast door straatartiesten. Hoe noemt men deze techniek?

Goed zo !

Quizvraag Choreograaf 2114

Jullie herkennen deze man vast als choreograaf en jurylid van SYTYCD. Op zijn 18de kreeg hij zijn eerste grote opdracht als choreograaf in Duitsland voor Adidas, naast het jurylidmaatschap is hij uiteraard ook zelf danser maar vooral ook een storyteller, hij schrijft prachtige gedichten en regisseert ook korte films. Wie is hij?

Goed zo !