Quizronde 8: Drietrapsronde

Organisatie quiz: Tshuapa

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 74

Moeilijkheid: 79.06 %

Uitleg ronde: Drietrapsronde: De achtste rond is de drietrapsronde. Er zullen zeven keer drie vragen gesteld worden. De eerste vraag is telkens in principe vrij gemakkelijk, de tweede wat moeilijker en de derde nog wat moeilijker. Jullie mogen telkens echter maar een van de drie vragen beantwoorden en kiezen zelf welke. De gemakkelijke vraag levert 1 punt op, de gemiddelde 2 punten en de moeilijke 3 punten. Indien er meerdere antwoorden op het antwoordblad staan rekenen we het sowieso fout.

In het nummer 'Piraten-potpourri' zegt Gert dat hij zijn Marleneke mist tijdens de lange zeereizen. Ook Samson mist ongetwijfeld zijn vriendinnetje. Hoe heet dat hondje?

Goed zo !


straf bij piraten

Soms worden piraten voorgesteld als een bende vrolijke jongens, maar dat was niet altijd het geval. Een mogelijke straf voor iemand die iets mispeuterd had was om aan een touw onder het schip door getrokken te worden. Hoe heet deze bestraffing?

Goed zo !

land Timbuktu

Volgens de tekst van het lied 'Piraten-potpourri' zijn Samson en Gert op weg naar Timbuktu. In welk land ligt Timbuktu?

Goed zo !


rockband uit 2022

Voor deze vraag zoeken we een rockband uit de V.S., opgericht in 2002. Brandon Flowers is de leadzanger van de band. In 2005 braken zij, mede dankzij de vele aandacht voor indie, door. Hun singles Mr. Brightside en Somebody Told Me.

Goed zo !


lockddown parties

In 2021 waren er schandalen waarbij Brits premier Boris Johnson in volle lockdown meerdere feestjes zou georganiseerd hebben in zijn ambtswoning. De feestjes gingen grotendeels door in de ambtswoning van de premier. Wat is het adres? We zoeken de straat en huisnummer.

Goed zo !

burgemeester Londen
© Chabad Lubavitch

Voor Boris Johnson's premierschap was hij onder andere burgemeester van London van 2008 tot 2016. Wie volgende hem op als brugemeester?

Goed zo !

Schilder de nachtwacht

Het schilderij dat we hier zien, de nachtwacht, is een van de meest bekende schilderijen uit de Hollandse gouden eeuw. Wie schilderde dit schilderij?

Goed zo !


Ketnet Nachtwacht

Op Ketnet loopt een jongerenreeks 'De Nachtwacht', waarin een bovennatuurlijke trio hun dorp beschermt tegen elk kwaad. Ze kunnen alle drie transformeren in een wezen uit de fantasy. Welke drie wezens zijn?

Goed zo !


wapen De Nachtwacht

Op het schilderij 'De Nachtwacht' vind je onder andere dit Middeleeuwse wapen terug. Het is een houten stok met een ijzeren punt, met daaronder een bijl en een haak. Hoe heet dit wapen?

Goed zo !


Jürgen Conings

De zoektocht naar Jürgen Conings hield België in de lente van 2021 ruim in een maand in de ban. Na ruim een maand van de radar verdwenen te zijn werd hij overleden in een natuurpark teruggevonden. Een van de eerste sporen in de zoektacht leidde de politie naar het huis van een bekend wetenschapper, op wie Conings een aanslag beraamde. Wie moest wekenlang in een safehouse doorbrengen omdat Conings het op hem gemunt zou hebben?

Goed zo !


ontmijningsdienst van het Belgisch leger

Wat is de naam van de ontmijningsdienst van het Belgisch leger?

Goed zo !