Gemakkelijke pubquizvragen aardrijkskunde

488 resultaten

Zoals iedereen wel weet is Canada een dunbevolkt land met veel natuurlijke gebieden die relatief onaangetast zijn door menselijk ingrijpen. Hierdoor komen dieren zoals beren, orka’s en elanden veel voor in Canada. Maar wat is het nationale dier van Canada?

Goed zo !
Pubquiz vraag Middeleeuwen 2046

In welk vorstendom regeren de Grimaldi's al sinds de Middeleeuwen?

Goed zo !

Wat is de naam van de wijk in het zuiden van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro, dat bekend is vanwege het 4 km lange strand in de vorm van een halve maan?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bergen Californië 2021

Wat is de naam van de 900m hoge granieten bergwand in het Yosemite National Park, dat in Californië ligt? De rots is vooral onder alpinisten bekend door de zeer moeilijke klimroutes op de wand.

Goed zo !

Wat is de naam van de kaap aan het Kanaal bij de Franse gemeente Escalles in het departement Pas-de-Calais? Haar top ligt 134 m boven de zeespiegel. De kaap ligt 16 km ten noordoosten van gelijkaardige kaap.

Goed zo !

Wat is de geografische term voor dat deel van Azië dat bestaat uit het huidige Vietnam, Laos en Cambodja? Soms wordt ook (oostelijk) Thailand ertoe gerekend.

Goed zo !
Pubquiz vraag Watervallen Afrika Zambia Zimbabwe 1993

Dit zijn zijn de breedste watervallen van Afrika. Zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand. Ze zijn gelegen in de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Wat is de naam van deze watervallen?

Goed zo !

In welk woud liggen de minerale bronnen van Baden-Baden?

Goed zo !

Iedereen weet dat Washington D.C. de hoofdstad is van Amerika, maar voor wat staat de afkorting D.C.?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oceaan 1942

Wat is de naam van de denkbeeldige driehoek tussen Miami, de ...-eilanden en Puerto Rico in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan? De driehoek werd vanaf midden 20e eeuw bekend doordat vaar- en vliegtuigen er op mysterieuze wijzen zouden zijn verdwenen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Meren Zuid-Amerika Peru Bolivia 1931

Wat is, met een oppervlakte van 8340 km², het grootste meer van Zuid-Amerika? Het ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia op 3812 meter boven de zeespiegel, en is het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld.

Goed zo !

Wat is de hoofdstad van de Amerikaanse staat New York?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oceaan Filipijnen 1830

Hoe diep hij (of is het zij?) exact is, daar lopen de metingen over uiteen. Feit is wel dat deze “scheur” met ruim 11000 meter de diepst gemeten plek op aarde is (of waarover dachten jullie dat we het hadden? ;)) Wat is de naam van deze trog die tot 2500 km lang is en zich in een grote boog van het noordoosten naar het zuidwesten rond de Filipijnen krult?

Goed zo !
Pubquiz vraag Woestijnen Saoedi-Arabië Omen Jemen 1822
© Flominator

Rub al Khali is een woestijn van veranderlijke zandduinen in het zuiden van Saoedi-Arabië en rond de grenzen met Oman en Jemen. Het is een van de grootstezandwoestijnen in de wereld met een oppervlakte van 650.000 vierkante kilometer. Onder welke Nederlandse naam kennen wij deze woestijn?

Goed zo !

Hoe heet het gebergte aan weerszijden van de grens tussen Frankrijk en Zwitserland? Het is een oud berggebied, waarvan de toppen zich parallel aan elkaar uitstrekken van noord naar zuid. Naar het westen verloopt het terrasvormig, aan de oostzijde daalt het gebergte met een hoge, steile wand af naar de Zwitserse Hoogvlakte.

Goed zo !