Gemakkelijke pubquizvragen aardrijkskunde

488 resultaten

Pubquiz vraag Rivieren Nederland Amsterdam 2567

De binnenstad van Amsterdam bevindt zich ten zuiden van het IJ. Dit is een rivier dat vroeger een zeearm was. Amsterdam ligt ook aan de monding van een rivier. Welke rivier zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren Schotland 2564

Welke wollen stof werd vernoemd naar een rivier in het zuidoosten van Schotland?

Goed zo !

Wat is de naam van dit nationaal park voor het grootste deel gelegen in Wyoming. Dit park werd opgericht op 1 maart 1872 en is daarmee het oudste nationaal park ter wereld. Dit park verwelkomt al sinds de jaren 60 2 miljoen bezoekers die hoofdzakelijk de 10 000 warmwaterbronnen en 200 geisers komen bezoeken.

Goed zo !

In welke Amerikaanse staat ligt Houston waar het NASA coördinatie centrum (Lyndon B. Johnson Space Center) gelegen is?

Goed zo !

De hippie-beweging kwam oorspronkelijk tot stand door protest tegen de Vietnamoorlog. deze oorlog had vele gevolgen. Na de vereniging van Noord- en Zuid-Vietnam ontstond de nieuwe stadsnaam “Ho Chi min” stad. Maar wat was de naam van die stad voor die oorlog?

Goed zo !

Twaalf kaarsrechte avenues komen samen op deze rotonde. Dat automobilisten niet verzekerd zouden zijn voor ongevallen op dit plein, is een hardnekkige legende. Sinds de nieuwe naam van het plein in 1970 leeft de naam nog voort in het metroknooppunt onder dit rond punt. Wat is de oorspronkelijke naam van dit plein, die het dankt aan haar vorm?

Goed zo !

We zoeken een havenstad in Campanië, Italië, hoofdstad van de provincie Salerno in het zuiden van Italië. De stad ligt in de omarming van een Golf. Wat is de naam van deze zuiderse havenstad?

Goed zo !

Wat is de naam voor de kuststrook in de regio Nord-Pas-de-Calais in het noorden van Frankrijk? Ze omvat een deel van de kustlijn langs Het Kanaal, van Duinkerke tot Berck aan de monding van de Authie.

Goed zo !

We zoeken de naam van deze breuklijn die bijna 1300 km parallel loopt aan de Noord-Amerikaanse westkust. De breuk is bekend door de zware aardbevingen die ze voortbrengt. De bekendste is die van 1906. Welke breuklijn zoeken we?

Goed zo !

Welke 2 landen worden met elkaar verbonden door de Khyberpas? Het hoogste punt ligt op 1070 meter. De pas is door de eeuwen heen een belangrijke handelsroute tussen Centraal-Azië en Zuid-Azië geweest, evenals een strategische militaire locatie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren Azië Laos 2298

De rivier die we zoeken is 4909 kilometer lang en wordt beschouwd als één van de belangrijke rivieren in Azië. De rivier loopt achtereenvolgens door de landen China, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Welke rivier gelegen in Zuidoost-Azië zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Afrika Tanzania 2285

We zoeken de naam een streek van savannes en boslandschappen in Afrika, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, over een oppervlakte van ongeveer 30.000 km². Tachtig procent ligt in Tanzania. Welke vlakte zoeken we?

Goed zo !

Iedereen weet dat het vrijheidsbeeld van Amerika gelegen is op Liberty Island. Maar weten jullie ook de naam van het eiland dat we hier op de voorgrond zien? Het deed dienst als grenspost voor aankomende nieuwe immigranten die zich in de Verenigde Staten wilden vestigen.

Goed zo !

Welke eilandengroep zien we hier liggen links van Noord-Afrika?

Goed zo !

Wat is de naam van de 8611 meter hoge bergtop op de Pakistaans-Chinese grens in de Karakoram? Het is de op één na hoogste berg ter wereld, na de Mount Everest. Deze berg geldt als 'de heilige graal' voor bergbeklimmers en is volgens veel kenners de moeilijkst te beklimmen bergtop ter wereld.

Goed zo !