Gemakkelijke pubquizvragen geschiedenis

425 resultaten

Pubquiz vraag Geschiedenis 3920

In welk land werd de eerste postzegel, in 1840, ter wereld uitgegeven?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wereldoorlog 2 3903

We zien hier een elektromechanische codeermachine van het type rotormachine. Hiermee kunnen berichten gecodeerd worden in andere lettercombinaties dan het origineel, die vervolgens weer terugvertaald kunnen worden door een identieke machine. Dit werd veelvuldig gebruikt tijdens WO2. Wat is de Griekse naam van deze codeermachine?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 3892

Van welke bloeddorstige Hunnen-leider wordt algemeen aangenomen dat hij een dwerg was? Hij was de leider van het Hunnische Rijk, dat zich uitstrekte van de Oeral tot de Rijn en van de Donau tot de Oostzee.

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika 3888

Welke sobere periode uit de Amerikaanse geschiedenis begon in 1919 en eindigde in 1933?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 3887

Ambiorix was ten tijde van Julius Caesars verovering van Gallië samen met Catuvolcus koning van een Gallische stam. Wat is de naam van deze stam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Moordenaars 3881

Jack the ripper is mogelijks de bekendste seriemoordenaar ter wereld, al werd zijn ware identiteit nooit achterhaald. Net zoals andere seriemoordenaars kon bij hem een duidelijk patroon worden ontleed naar slachtofferprofiel, maw wat was de link tussen de diverse slachtoffers van Jack the ripper?

Goed zo !
Pubquiz vraag Moordenaars Amerikaanse presidenten 3878

Zoals jullie wellicht allemaal weten zal Lee Harvey Oswald de geschiedenisboeken ingaan als de vermoedelijke moordenaar van President John F Kennedy. Het echte verhaal zullen we echter nooit echt te weten komen aangezien Oswald twee dagen na de moord op Kennedy zelf werd doodgeschoten, maar door wie werd hij doodgeschoten?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 3860

Deze man werd geboren in 1469 in een Portugees dorpje Sines. Op 8 juli 1497 vertrekt hij, met vier schepen en 118 bemanningsleden richting Kaap de Goede Hoop op zoek naar een goede vaarroute naar India, Hij wijkt echter af naar het Westen waardoor hij in feite dichter bij Zuid Amerika is dan bij Afrika. Uiteindelijk neemt hij weer de goede koers aan en komt hij aan in Calicut op 23 mei 1498. Nadien zal hij nog 2 x naar India reizen waar hij verschillende dorpen probeert te plunderen. Wie is deze man?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimtevaart 3812

Iedereen weet dat Neil Armstrong de eerste mens was die een voet op de maan zette, maar kennen jullie ook de naam van de persoon die als eerste mens in een baan rond de aarde werd gezonden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wereldoorlog 2 Koningen 3811

Nog een vraag rond de Tweede Wereldoorlog. Iedereen weet dat Leopold III regeerde tijdens WOII, maar in het jaar '44 werden Leopold en zijn gezin naar Duitsland weggevoerd. Later ging hij in vrijwillig ballingschap in Zwitserland. Dit alles culmineerde in de Koningskwestie waarbij de terugkeer van Leopold III naar België publiekelijk in vraag werd gesteld. Wegens het ontbreken van een koning in die periode, was er een tijdelijk regentschap onder leiding van de broer van Leopold III. Hoe heette deze regent?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wereldoorlog 2 3810

Tekenend voor onze recente westerse geschiedenis zijn de twee wereldoorlogen die we hebben meegemaakt. Zoals iedereen wel weet was Hitler de grote boosdoener in de tweede wereldoorlog. Hij nam een hele natie op sleeptouw met zijn nazistische ideeën maar toch ging niet iedereen mee in zijn gedachtegoed. Onder hen ook broer en zus Hans en Sophie Scholl, zij waren lid van een Duitse verzetsgroep die opriep tot geweldloos verzet. Later werd hun verhaal neergepend in een boek en er volgden ook nog verfilmingen. Hoe heet de verzetsgroep waarbij zij waren aangesloten?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rusland Walt Disney 3807

De Russen, het is een volk apart. Een prachtige cultuur en geschiedenis die toch ook doorspekt is met wreedheden. Één van deze wreedheden is de moord op de Romanovs waarbij het gezin van de voormalige tsaar Nicolaas Romanov die in 1918 werd doodgeschoten. In de jaren ’90 werden de lichamen van de slachtoffers ontdekt door onderzoekers maar niet alle lichamen werden teruggevonden, er waren slechts 9 lijken ipv 11. Dit mysterie leidde tot wilde verhalen die een eigen leven gingen leiden en zelfs soms werden verfilmd. Waaronder een Disneyfilm uit 1997 met stemmen van Kirsten Dunst en John Cusack. Weten jullie over welk gezinslid van de Romanovs we het hier hebben?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 3777

Wat is de naam van de steen die een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontcijferen van hiërogliefenschrift die werd ontdekt in de Egyptische plaats El Rashid? Er staat een bericht van een priester aan farao Plolemaeus op.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens Amerikaanse presidenten 3772

Naast de 16e president van de VS werd ook de 35e vermoord. Dat was namelijk John F. Kennedy. Hij werd doodgeschoten toen hij in een open limousine over Dealey Plaza gereden werd. Maar wat was het merk van deze wagen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten Amerika 3770

Wat is de naam van de 16e president van Amerika? Hij werd geprezen voor zijn leiderschap tijdens de Amerkiaanse burgeroorlog en het afschaffen van de slavernij. In 1865 werd hij als 1e president tijdens zijn ambtsperiode vermoord John Wilkes Boot.

Goed zo !