Gemakkelijke pubquizvragen geschiedenis

430 resultaten

Pubquiz vraag Rome 2307

We zoeken een belangrijk Germaans volk ten tijde van het Romeinse Rijk. Ze vielen in 376 de Balkan binnen. In 410 plunderden ze Rome onder leiding van Alarik. Daarna trokken ze verder westwaarts, waar zij het koninkrijk Toulouse stichtten. In 711 tenslotte leden ze een nederlaag bij Jerez de la Frontera tegen de zojuist binnengevallen Moren, het volk dat we zoeken werd al snel teruggedrongen in een klein koninkrijkje in het noorden, waar nu Asturië ligt en verloren daarna geheel hun eigen identiteit.

Goed zo !
Pubquiz vraag Honden Hitler 2303

Adolf Hitler was een hondenliefhebber. Deze Duitse herder kreeg hij in 1941 cadeau van Martin Bormann. Wat was de naam van deze herder?

Goed zo !
Pubquiz vraag Londen Aanslagen 2288

Wat is de naam van deze Engelse militair? Hij is bekend geworden wegens zijn rol in de samenzwering om koning Jacobus I en een groot deel van de in Londen wonende Schotse adel te vermoorden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 2266

Wie landde op 28 mei 1987 op 18-jarige leeftijd met een Cessna 172P op een brug in de buurt van het Rode Plein in Moskou? Hij voerde deze actie naar eigen zeggen uit om de mensheid vrede te brengen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Ongeval Vliegtuigen Rampen 2236

Op 28 augustus 1988 om 15:44 uur vond een vliegtuigongeluk op Vliegbasis in Duitsland plaats tijdens een luchtshow. Een vliegtuig van het Italiaanse aerobatiekteam 'Frecce Tricolori' vloog in op vijf andere vliegtuigen van het team, omdat de piloot van dat vliegtuig te vroeg begon met het afronden van de stunt. Er vielen 70 doden. Wat is de naam van deze vliegbasis?

Goed zo !

Welk groot schip zonk in 1912? Er is een zeer bekende film van gemaakt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Moord Koningen 2170

Hoe heet de nacht van 24 Augustus 1572 waar in Parijs 2.000 mensen werden vermoord na het huwelijk van Hendrik van Navarre en Margarete? Hendrik IV kon maar net ontsnappen aan de moordaanslag.

Goed zo !
Pubquiz vraag Moordenaars 2138

We zijn op zoek naar de naam van deze crimineel. De man werkte zichzelf op tot sekteleider en verplichte zijn volgelingen om op rooftocht te gaan en hun bezittingen aan hem af te staan. In 1969 kreeg hij een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichting tot moord. Eén van zijn slachtoffers was actrice Sharon Tate, de toenmalige vrouw van acteur & regisseur Roman Polanski.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 2117

In de jaren 90 werd een dierenrechtengroepering vooral bekend door haar acties tegen nertskwekerijen, brandstichtingen van hamburgerrestaurants én een moordpoging tav een onderzoeksrechter. Hoe heet deze terroristische groepering die in België/Vlaanderen heeft gestreden voor de dierenrechten?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika 2069

Iedereen kent ongetwijfeld de “I have a dream” speech van Martin Luther King aan het Lincoln Memorial. Deze speech werd gegeven ter gelegenheid van een mars van de burgerrechtenbeweging die opkwam voor meer arbeidsplaatsen, vrijheid en gelijkheid, in het bijzonder voor Afro-Amerikanen. In welke Amerikaanse staat werd deze speech gehouden.

Goed zo !
Pubquiz vraag NAZI 2047

Wat was de bekendere naam van de "Geheime StaatsPolizei" in nazi-Duitsland?

Goed zo !
Franse stad

14 juli 1789, wordt vaak gezien als het symbolische beginpunt van de Franse Revolutie. Dan werd een middeleeuws fort dat als gevangenis werd gebruikt, bestormd. Wat was de naam van dat fort?

Goed zo !
Pubquiz vraag Duitsland 2044

In welk jaar werd de Berlijnse Muur gebouwd?

Goed zo !
minister propaganda WO2

Tijd om grappen te maken was er toen niet echt. Toen duidelijk was dat de oorlog verloren was en toen hij vernomen had dat ook de Fuhrer zelfmoord had gepleegd, liet hij eerst zijn zes kinderen vermoorden en pleegde hij nadien samen met zijn vrouw zelfmoord. Als een van de meest fanatieke nazi’s ontsnapte hij daardoor aan het Neurenbergproces. Wie was tijdens WOII de minister van propaganda?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rusland 1949

Geef de term voor de hervormingspolitiek van de voormalige Russische president Gorbatsjov, waarmee hij in 1985 hoopte de vastlopende Sovjet-Unie weer op gang te kunnen krijgen.

Goed zo !