Gemakkelijke pubquizvragen geschiedenis

430 resultaten

Pubquiz vraag NAZI Duitsland 2642

We zijn op zoek naar de naam van de extreemrechtse politieke partij uit Duitsland die in 1933 aan de macht kwam. De partij met als partijleider Adolf Hitler heeft als symbool een adelaar. Wat is de naam van deze partij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontdekkingsreigers Europa Azië 2632

Deze handelaar/ ontdekkingsreiziger reisde tussen 1271 en 1295 naar voor Europa grotendeels onbekende gebieden zoals Perzië, China en Indië. Hij wist in dienst van de Mongoolse heerser Koeblai Khan unieke informatie over Azië te verzamelen. Na terugkeer beschreef hij de door hem bezochte landen in Il Milione. Wie is deze ontdekkingsreiziger?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 2624

Op 22 mei 1967 werd België opgeschrikt door één van de grootste branden uit zijn geschiedenis. Welke grootwarenhuisketen brandde toen af?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sovjet-Unie 2616

In totaal stierven in de kampen in de Sovjet-Unie gedurende enkele decennia miljoenen mensen, zowel Sovjetburgers als buitenlander. Wat is de term voor de overheidsdienst die verantwoordelijk was voor straf- en werkkampen? De term wordt ook gebruikt om deze kampen zelf aan te duiden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika 2596

Welk duo werd door president Thomas Jefferson uitgezonden om op expeditie te gaan? Het was de eerste overlandse tocht door het westen van de Verenigde Staten van Amerika die leidde naar de kust van de Grote Oceaan aan de monding van de Columbia in de huidige staat Washington. De expeditie is afgebeeld op een Amerikaanse munt van 5 dollarcent

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 2576

Wat is de naam van de oudste menselijke mummie die in Europa is gevonden? De mummie was een man uit de Kopertijd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika 2554

Welk land gaf in 1886 het Vrijheidsbeeld cadeau aan de Verenigde staten?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 2510

In 1947 stonden de kranten in de VS vol met het nieuws van een vliegende schotel die neergestort was. Voor de ufo-aanhangers staat deze gebeurtenis bekend als het belangrijkste ufo-incident ooit. Nabij welke plaats in New Mexico vond dit incident plaats?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oorlog Wereldoorlog 2 Wapens 2450

We zien hier de M10, de eerste Amerikaanse tankjager die in de Tweede Wereldoorlog in actie kwam. Zijn officiële naam is “3 in Gun Motor Carriage M10”. Vanwaar zijn bijnaam komt, bestaat veel discussie, maar weten jullie zijn bijnaam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geld Amerikaanse presidenten Amerika 2444

De Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring is opgesteld door Thomas Jefferson in 1776. Bij het schrijven kreeg hij hulp van een politicus en wetenschapper die vooral bezig hield met publicaties rond elektriciteit. Zijn hoofd haalde Mount Rushmore niet, maar wel het honderd dollar biljet. Wiens hoofd zien we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten Nobelprijs 2441

Peace love and happines, maar deze vraag gaat vooral over Peace. In 2009 won Obama de Nobelprijs voor vrede, maar welke democraat won hem in 2007?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten First Lady 2418

Welke First Lady van Amerika stichtte, na jarenlang zelf verslaafd te zijn geweest, een ontwenningskliniek? Ze won een gouden medaille van het Congres.

Goed zo !
Pubquiz vraag Frankrijk 2405

Dit is een nationaal symbool van Frankrijk. Ze bekleedt een ereplaats in stadhuizen en rechtbanken. Ze symboliseert de 'Triomf van de Republiek' de Vrijheid en de Rede en is als zodanig een verschijningsvorm van de vrijheidsgodin. Haar beeld staat op het Place de la Nation in Parijs. Wat is de naam van dit nationaal symbool?

Goed zo !
Pubquiz vraag Slag Islam 2391

Bij deze slag in oktober 732 of 733 versloeg de Frankische hofmeier Karel Martel een islamitisch leger onder emir Abdul Rahman. De uitkomst van deze veldslag bracht de noordwaartse expansie van de islam uit Spanje tot staan en wordt traditioneel geassocieerd met het begin van de reconquista. Welke slag zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wereldoorlog 1 Wereldoorlog 2 Oorlog 2364

We zoeken de naam van een Duits politicus, militair leider en een vooraanstaand lid van de NSDAP. Tijdens de Eerste Wereldoorlog haalde deze Duitse piloot vele vijandelijke vliegtuigen neer. In 1946 pleegde hij zelfmoord. Wie zoeken we?

Goed zo !