Gemakkelijke pubquizvragen literatuur

243 resultaten

Pubquiz vraag Boeken 4241

We zoeken een roman van de Amerikaanse schrijver Herman Melville, over de jacht op de witte potvis door een op wraak beluste kapitein. Hoewel de roman bij verschijning flopte, kreeg hij in de twintigste eeuw de reputatie een van de belangrijkste Amerikaanse bijdragen aan de literatuur te zijn. Graag de titel van het boek uit 1851.

Goed zo !

Deze man kan worden beschouwd als één van de belangrijkste Franse schrijvers van de eerste helft van de negentiende eeuw. Men beschouwt hem dan ook als een van de grondleggers van de realistische roman. Zijn bekendste werk is La Comédie humaine, een reeks romans geschreven met de bedoeling een volledig beeld te geven van de Franse maatschappij na de val van Napoleon. Zijn naam?

Goed zo !

Op zijn 25ste schreef een jonge Duitser zijn eerste roman die hem één van de meest gevierde schrijvers van Duitsland zou maken. De briefroman gaat over een jongeman die zijn handelen volledig door zijn gevoelens laat leiden. De jongeman komt terecht in een soort driehoeksrelatie en pleegt uiteindelijk zelfmoord om hieraan te ontsnappen. Hoe heet dit boek uit 1774?

Goed zo !
Pubquiz vraag Walt Disney Sprookjes 4210

Uit welke Disneyfilm is het grote kasteel dat in het midden van Disneyland Parijs staat?

Goed zo !

Der Vorleser is een roman dat in 1995 in Duitsland werd gepubliceerd. In 2008 kwam een verfilming die op het boek gebaseerd is, The Reader genaamd. De film is door Stephen Daldry geregisseerd. Wie is de auteur van het boek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs 4198

A Christmas Carol verscheen op 19 december 1843 en was drie dagen later uitverkocht. Wie schreef deze novelle?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs 4179

Moby-Dick is een roman over de jacht op de witte potvis Moby Dick door kapitein Achab van de walvisvaarder Pequod, die in een eerdere confrontatie met het dier zijn been heeft verloren. Van wiens hand is deze roman?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 4127

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een bekend boek van Jules Verne. De hoofdrollen in dit boek zijn weggelegd voor de personages Phileas Fogg en zijn knecht Passepartout. Het boek van Jules Verne verscheen voor het eerst in 1873. In 2004 werd het boek voor een tweede keer verfilmd. In de cast zaten toen Jackie Chan en Steve Coogan. Weten jullie ook de titel van het boek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 4034

Literatuur met een beetje film. Een boek van Ken Kesey uit 1962 werd verfilmd in 1975 met niemand minder dan Jack Nicholson in de hoofdrol. We bekijken een fragmentje. Naar welke Engelstalige naam van dit boek en deze film zijn we op zoek?

Goed zo !

Wie schreef de roman 'Robinson Crusoe' uit 1719?

Goed zo !

In welk land wordt de Nobelprijs voor de literatuur uitgereikt?

Goed zo !

Welke Nederlandse auteur schreef de boeken 'Het Diner' en 'Zomerhuis met zwembad'?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kinderboeken Auteur 3918

Welke voormalige Glee-acteur schreef de populaire kinderboekenreeks The land of Stories, of Toverland?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 3908

Welke held gaat in het boek van Jules Verne een weddenschap aan dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen?

Goed zo !

Welke boek van Vladimir Nabokov gaat over Professor Humbert die verliefd wordt op een meisje van twaalf?

Goed zo !