Gemakkelijke pubquiz vragen muziek

27 Gemakkelijke quizvragen over Muziek

Boogie Wonderland

Welke discoband uit dde jaren 1970 hadd een wereldhit met het liedje 'Boogie Wonderland'?

Goed zo !

Mozart

Wat is de dubbele voornaam van Mozart?

Goed zo !

Tim Bergling
© The Perfect World Foundation

Tim Bergling was een Zweeds dj en muziekproducent. Zijn artiestennaam is een pseudoniem gebaseerd op het laagste niveau in de boeddhistische hel. Eerder bracht hij ook enkele nummers uit onder de namen Tim Berg en Tom Hangs. Hij brak internationaal door met zijn hitsingle Bromance en behaalde successen met onder meer Levels, Wake Me Up, Hey Brother, Waiting for Love, Addicted to You, The Nights, Without You en het postuum uitgebrachte SOS. Wat is de artiestennaam waaronder hij wereldwijd doorbrak?

Goed zo !

Shape of you

Dance Monkey heeft er 2,4 miljard streams en Blinding Lights 2,6 miljard, maar het meest gestreamde lied op Spotify is Shape of you met 2,9 miljard streams. Wie is de zanger van dit lied?

Goed zo !

Quizvraag Muziek 7454

Deze Duitse band die opgericht werd in 1970 wordt beschouwd als een van de pioniers van de latere technomuziek. Wat is de naam van de band?

Goed zo !

Voor deze vraag zijn we opzoek naar een Amerikaanse zangeres die overleed op 27 jarige leeftijd. Ze begon de groep "The Kozmic Blues Band" en later "The Full Tilt Boogie Band". Met die laatste groep maakte ze het album “Pearl” dat postuum verscheen in 1971. Wat is haar naam? Voor en achternaam!!

Goed zo !

We horen zodadelijk een nummer van de piepjonge superster Billie Eilish Pirate Baird O'Connell, geloof het of niet dit is haar volledige naam. Ze is veganiste en eet glutenvrij: een fantastische artieste en nog eens goed voor het milieu, wat willen we nog meer. e willen de titel van het nummer.

Goed zo !

Quizvraag Muziek 6931
© Toglenn

Kiss is een shockrock/hardrockband die in Amerika tot de succesvolste bands aller tijden wordt gerekend. In Europa is Kiss vooral bekend door de hit I Was Made for Lovin' You. De band werd opgericht in januari 1973 en de oprichters wilden van KISS de band maken 'die ze altijd al hadden willen zien, maar nooit te zien kregen', zoals zij het zelf noemden 'The Hottest Band in the World'. Momenteel zijn ze bezig aan hun allerlaatste (?!?) tournee en komen ze ook naar Graspop. Weet u de naam van hun zanger? Op de foto zien we de vorige leadzanger.

Goed zo !

Deze Amerikaanse singer-songwriter en actrice heeft tot 2018 al zes albums uitgebracht en speelde onder meer in de Disney Channel-film Camp Rock. Ze begon als kindactrice in de serie Barney & Friends en ontmoette daar Selena Gomez. Ze heeft zelf last gehad van eetstoornissen, automutilatie, een bipolaire stoornis en een drugsverslaving. Deze drugsverslaving werd haar bijna fataal in 2018, graag hun naam.

Goed zo !

We zoeken de naam (een afkorting) voor de Koreaanse pop muziek. Het is een muziekgenre bestaande uit elektronische, hiphop, pop, rock en r&b-muziek uit Zuid-Korea. Veel Koreaanse bands vallen onder de categorie boyband (onder andere BTS, EXO, Big Bang, Seo Taiji and Boys, Seventeen, SHINee,…). Eén van de bekendste Koreaanse popartiesten is PSY, u hoort hem nu aan het werk.

Goed zo !