Gemakkelijke pubquizvragen muziek

294 resultaten

Puccini is een onwaarschijnlijk getalenteerde en bekende componist. Veel van zijn opera’s zullen hoogvliegers blijken. Ook de opera die wij zoeken. De Opera beleefde trouwens zijn première op 1 februari 1896 in het Teatro Regio in Turijn. We fietsen even door het verhaal: Een jonge dichter, Rodolfo, woont samen met een schilder, Marcello, een musicus, Schaunard, en een filosoof, Colline, op een etage in de binnenstad van Parijs. Zij maken vanalles mee. De grondtoon is de verstikkende armoede in de hoofdstad. Maar ook de liefde. Spoiler: op het einde sterft mimi. Welke opera zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7509

Welke naam bestaat er voor een muziekensemble van acht muziekinstrumenten of zangstemmen, of een daarvoor geschreven compositie? De term wordt ook gebruikt om een eenheid van 8 bits computergeheugen aan te duiden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7457

Alhoewel de eerste discotheek van deze groep werd geopend in 1967 in Barcelona, is die in Ibiza toch de bekendste. In de discotheek kunnen 3.000 feestvierders binnen en er zijn regelmatig optredens van de beste DJ’s ter wereld. Hoe heet de discotheek en de groep die uitgegroeid is tot een keten van bijna 20 clubs overal ter wereld?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7456
© Dave Walker

De koning van de techno wordt hij genoemd. Het nummer dat u zo meteen hoort, is een echte klassieker voor de fans. Voor sommigen onder u is dit dus een weggevertje. Maar hoeveel technofans zitten er echt in de zaal? We zoeken de naam van deze bekende techno DJ uit Detroit.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7454

Deze Duitse band die opgericht werd in 1970 wordt beschouwd als een van de pioniers van de latere technomuziek. Wat is de naam van de band?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7451

Wij kennen deze Deense groep eigenlijk alleen maar van dit nummer dat in 1997 een wereldhit werd. Hoe heetten ze?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7447

Het liedje “Video killed the radio star”, de eerste en bekendste single van een Britse band die eind jaren ‘70 een belangrijke rol speelde bij de opkomst van de elektronische popmuziek. Wat is de naam van deze band?

Goed zo !

U hoorde zonet een stukje van Cruel Summer van het Zweedse Ace of Base. Welke Britse meidengroep bracht het origineel uit in 1989?

Goed zo !

Voor deze vraag zijn we opzoek naar een Amerikaanse zangeres die overleed op 27 jarige leeftijd. Ze begon de groep "The Kozmic Blues Band" en later "The Full Tilt Boogie Band". Met die laatste groep maakte ze het album “Pearl” dat postuum verscheen in 1971. Wat is haar naam? Voor en achternaam!!

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7315

Van wie zien we hier een albumhoes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7314

Van welke band zie je hier een albumhoes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7240
© Martin Fjellanger

Op 18 mei 2019 zegevierde Oranje voor het eerst in 44 jaar nog eens. Niet in het voetbal maar wel als winnaar van het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse artiest Duncan Laurence haalde het met een zelf geschreven nummer voor Italië en Rusland. Wat is de naam van zijn nummer?

Goed zo !

Welke band bracht in 2009 deze ‘never forget you’ uit?

Goed zo !

We horen zodadelijk een nummer van de piepjonge superster Billie Eilish Pirate Baird O'Connell, geloof het of niet dit is haar volledige naam. Ze is veganiste en eet glutenvrij: een fantastische artieste en nog eens goed voor het milieu, wat willen we nog meer. e willen de titel van het nummer.

Goed zo !

Cat Stevens bezong de zegeningen van de ‘Peace train’ in 1971 en werd dermate bevangen door het vredesideaal dat hij zich tot de islam bekeerde en zichzelf in 1978 omdoopte met een andere naam. Welke naam?

Goed zo !