Gemakkelijke pubquizvragen mythologie

90 resultaten

Pubquiz vraag Mythologie 2713

We zoeken een figuur uit de Griekse mythologie. Hij was een zoon van de Trojaanse koning Priamos en diens gemalin Hekabe. Hij was het, die de held Achilles door een pijlschot in zijn kwetsbare hiel van het leven beroofde. Wie zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mythologie 2646

Hercules, voor sommigen een ware kinderheld, voor anderen een mythologische figuur. Hij staat vooral bekend voor de twaalf werken die hij moest verrichten. Als 12e werk kreeg hij de opdracht om de driekoppige hellehond uit de onderwereld mee te nemen. Maar wat is de naam van deze hond die jullie hier tevens op de foto zien?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mythologie 2591

Wat is de naam van deze figuur uit de Griekse mythologie? Het is een schepsel met de kop en de staart van een stier maar het lichaam van een man.

Goed zo !
Pubquiz vraag Mythologie 2055

Welke mythologische figuur veranderde alles wat hij aanraakte in goud?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mythologie 2035

Welk figuur uit de Griekse mythologie gaf het vuur aan de mens? Hij stal het vuur uit hybris bij de Olympische goden en schonk het aan de mensen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilderij Goden 1896

Griekse mythologie: in de tijd dat de duiven nog te voet gingen hield koning Minos op Kreta twee gasten gevangen: Daedalos en zijn zoon. De goden mogen weten om welke reden dat was. Feit is dat ze ontsnapten, of toch ongeveer. Hoe heet de zoon van Daedalos? Op de foto zie je een schilderij van Pieter Breughel de Oudere waarop hij staat afgebeeld.

Goed zo !
Pubquiz vraag Goden Griekse goden 1818

Deze Griekse godin was de dochter van Kronos en Rhea, en dus een zus van Zeus, Poseidon, Hades, Hera en Hestia. Ze was de godin van de landbouw en de gewassen en van burgerlijke orde, wet en huwelijk. Hoe heet deze Griekse godin?

Goed zo !

We zoeken de naam van een Griekse held die de zoon van de Argonaut Telamon, koning van Salamis, was. Hij was een van de liefdes van Helena. Hierdoor streed hij mee in de Trojaanse Oorlog, zoals die beschreven staat in de Ilias van Homerus. In de Ilias wordt hij beschreven als enorm van postuur; hij steekt letterlijk met kop en schouders boven de rest uit. We zoeken dus de naam van deze Griekse held.

Goed zo !

Met welke God trad de vrouwelijke priesteres van het Orakel van Delfi in rechtstreeks contact?

Goed zo !

Hoe heette de koning van Elis die aan Hercules de opdracht gaf zijn vervuilde stallen te reinigen, maar hem achteraf weigerde te betalen?

Goed zo !

Welke schepsels uit de Scandinavische folklore versteenden als het daglicht op hen viel?

Goed zo !

Wat is de naam van de goddelijke personificatie van de loyaliteit? Zij had te Rome verscheidene tempels, waarvan de eerste haar door koning Numa Pompilius was gewijd

Goed zo !
Pubquiz vraag Mythologie 1437

Wat is de naam van de legendarische Zwitserse vrijheidsheld, die onlosmakelijk verbonden is met de kruisboog?

Goed zo !
Pubquiz vraag Goden Griekse goden 1436

We zijn op zoek naar een nimf uit de Griekse mythologie. Meer bepaald een bergnimf van de berg Helikon. Ze had de gewoonte om onophoudelijk te praten. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Goden Noorse goden 1435

Hoe heet de machtigste god uit de Noorse mythologie die het runenschrift schiep? Hij wordt gezien als de oppergod in de Noorse mythologie.

Goed zo !