Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Moeilijke pubquiz vragen mythologie

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Quizvraag Mythologie 6009

B. Voor de B zoeken we een gevleugeld mythisch reptiel dat voorkomt in middeleeuwse verhalen. Het beest wordt meestal staand afgebeeld en lijkt op de normale Europese draak, maar er zijn verschillen. Zo heeft het gezochte beest maar twee poten, wat het meer op een vogel doet lijken. Het beest kan vuur spuwen en heeft een gevorkte staart of een slangenstaart. Het dier staat symbool voor jaloezie, oorlog en de duivel en komt veel voor in de heraldiek. Je zou dus kunnen zeggen dat de drie draken uit Game of Thrones eigenlijk geen draken zijn, maar wel het beest dat wij zoeken. Naam van dat mythologisch reptiel?Quizvraag Goden 5316We zoeken de vijfletterige Germaanse naam van de moeder van Thor, de aardgodin die verwant is aan Gaia. Haar Noorse naam is Jörd.Quizvraag Goden 4910Nu we ’t toch over beestjes hebben, ook deze zijn rood-zwart. En uiteraard kent u hun naam. Dus die vragen we niet. Maar die naam stamt nog uit de tijd dat de Germanen in Europa gekerstend werden. De bestaande Germaanse naam werd dan ook verchristelijkt: tot lieveheersbeestje in het Nederlands en Frans, en tot het vrouwelijke equivalent in het Duits en in het Engels (ladybug of ladybird). Die laatste naam, “ladybird”, mag dan misschien wel wat vreemd overkomen – het beest is namelijk geen vogel - maar de Germaanse herkomst verwees daar wél naar: een ‘fugle’ van de Noorse godin van de vruchtbaarheid en liefde. Haar strijdwagen werd dan wel voortgetrokken door boskatten, maar bij welke godin ligt de herkomst van wat West-Vlamingen dan weer als een pim-pam-poentje kennen?Quizvraag Mythologie 3423

Naast de 7 Harry Potter boeken bedacht JK Rowling nog een boekje “Fabeldieren en waar ze te vinden”. Een van de fabeldieren is een van oorsprong legendarisch wezen uit de Japanse mythologie. Hij leeft in ondiepe vijvers en heeft in de kruin van zijn hoofd een holte waarin hij water bewaart. Uit deze holte puurt hij zijn kracht, maar het is ook zijn zwakke plek. Als de holte leegloopt of uitdroogt, verliest hij zijn kracht en kan hij zelfs sterven. Naam graag van het mythologisch wezen.


Wat is de naam van de goddelijke personificatie van de loyaliteit? Zij had te Rome verscheidene tempels, waarvan de eerste haar door koning Numa Pompilius was gewijdQuizvraag Goden 1432Wie is de god van het licht en de lente, van de wijsheid en de welsprekendheid in de Noorse mythologie? Hij werd bijgenaamd de Schone en de Goede.

Hoe heet de Germaanse godin van de schoonheid?Quizvraag Goden 1427Wie is de Griekse god van de noordenwind?