Gemakkelijke pubquizvragen sport

580 resultaten

Pubquiz vraag Hockey 7937

De Belgische hockeyploegen zijn in hun goede doen. In 2006, 2008 en 2012 werd de herenploeg die we zoeken landskampioen in de Eredivisie Hockey en konden zo deelnemen aan de Euro Hockey League. In 2019 wisten zij de Euro Hockey League te winnen door Rott Weiss Keulen met 4-0 te verslaan. Geef de naam van deze “beste hockeyclub van Europa 2019”.

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 7927

Voor een echte revelatie in de sportwereld moeten we terug naar Mexico 1968. Na veel geheime training neemt Dick een grote sprong voorwaarts door een stuk hoger te springen dan de tegenstanders op de olympische spelen. In de plaats van de buikrol ging hij rugwaarts over de lat. Hiermee sprong hij hoger dan ooit tevoren. Later werd de techniek snel overgenomen en is tot de dag van vandaag in zwang. Hoe heet deze hoogspringer en de sprong die naar hem vernoemd is?

Goed zo !

Pittige sportvraag. Lianne Tan en Yuhan Tan, broer en zus zijn al jaren de top van ons land in een bepaalde sport. Beide winnen ze bijna elk enkelspel en konden zich beide al plaatsen voor de olympische spelen. Daar braken ze echter weinig potten. Ze zijn naast de sport actief in de medische sector. In welke sport behaalde dit getalenteerd duo zovele prijzen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 7884

Een binnenkopper, maar dan wel met basket, om de score te openen. Een scorende worp vanop grote afstand wordt extra beloond in de basketwereld. We spreken hier van een worp waarbij een speler de bal in het doel gooit vanop een afstand van minstens 23 voet en 9 duim. Deze afstand is 7 meter 23 centimeter en wordt op het veld aangegeven met een extra lijn voorbij de vrijworplijn en bijhorende bucket-zone. Geef de geijkte benaming van een geslaagde worp van voorbij deze lijn.

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 7882

De WTA is de overkoepelende organisatie voor professionele tennisspeelsters. Deze organisatie organiseert een serie van toernooien: de WTA-tour. Voor wat staat de afkorting WTA?

Goed zo !
Pubquiz vraag Formule 1 7869

Op 29 november 2020 crashte deze wagen hard door de vangrail na een botsing op de baan en vloog in brand. De hogercrash gebeurde op het circut van Bahrein. De racer overleefde de crash wonderwel. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 7868

Op 25 november 2020 overleed de Argentijns profvoetballer Diego Maradonna aan een hartstilistand. Zijn bekendste goal was die in de kwartfinale van het WK'86 tussen Engeland en Argentinië. Hoe noemde Diego zelf die goal?

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 7864
© Scott Ray

Bij deze techniek bij het hoogspringen gaat het hoofd van de sporter eerst over de lat. Deze techniek was pas voor het eerst te zien, op internationaal niveau, op de Olympische Spelen van 1968. In de VS had ene Dick de techniek al eerder gebruikt. De sprong is naar hem genoemd. Was is de naam van dit type sprong?

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 7842

De LA Lakers zijn na 10 jaar opnieuw de beste basketbalclub ter wereld. MVP LeBron James droeg de titel op aan Kobe Bryant, de betreurde Lakers-legende, die 10 jaar geleden voor de vorige titel zorgde en begin 2020 omkwam in een helikoptercrash. Tegen wie wonnen de LA Lakers de finale?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 7824
© PB84

Tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen kwam deze jonge wielrenner levensgevaarklijk ten val. Bij de finish wilde hij renner Dylan Groenewegen inhalen, maar Groenewegen week van zijn lijn af en leek ook een elleboog te gebruiken. Wat is de naam van deze wielrenner?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 7792

We zoeken de naam van een Engelse voetbalclub dat in 1865 werd opgericht. De club speelt in rode shirts en witte broeken. De club werd één keer landskampioen en won twee keer de Europacup I. Na een vijfde plaats in 1982/83 stootte de club door naar de halve finales van de UEFA Cup en werd daar gestopt door Anderlecht. De wedstrijd was erg controversieel nadat een goal werd afgekeurd en Anderlecht een zeer omstreden penalty kreeg. In de Hillsboroughramp van 1989 was de club de tegenstander van Liverpool? Tijdens deze ramp verloren 96 Liverpoolsupporters het leven.

Goed zo !
Pubquiz vraag Olympische Spelen 7790
© Jladage

Wie werd op de olympische spelen te Londen in 2012 olympisch kampioen op het onderdeel rekstok?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 7774
© Carlos Delgado

Wat is de naam van deze Kroatische voetballer? Hij scoorde in de verloren WK finale tegen Frankrijk eerst in eigen doel en daarna ook nog in het juiste doel.

Goed zo !
Pubquiz vraag Formule 1 7771
© Stuart Seeger

Wat is de naam van deze Brits ex autocoureur. Hij heeft onder andere van 1980 tot en met 1995 in de Formule 1-klasse gereden en werd in 1992 wereldkampioen. Hij behaalde 31 overwinningen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 7756

Een flitsende tegenaanval van de Rode Duivels in de achtste finale heeft Japan de das omgedaan van het WK voetbal in Rusland. Het begon bij Thibaut Courtois die een hoekschop plukte en later tikte Chadli de 3-2 in doel. De Japanse openbare omroep NHK maakte een documentaire over die countergoal. Wat was de naam van deze documentaire?

Goed zo !