Gemiddelde pubquizvragen politiek

30 resultaten

Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten 2895

Wat is de bijnaam van de gepantserde limousine van de Amerikaanse president?

Goed zo !

David Cameron heeft in juli 2016 het stokje overgedragen aan zijn opvolger als premier van het Verenigd Koninkrijk. Deze keer is het een vrouw. Wat is haar naam?

Goed zo !

De ‘Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia’ is een communistische, revolutionaire en illegale organisatie die gekend staat om hun ontvoeringen. Onder welke afkorting kennen we deze strijders bij ons?

Goed zo !

In 1990 werd door Dmitri Vroebel een graffitischildering op de Berlijnse Muur gezet getiteld Mein Gott, hilf mir, diese tödliche Liebe zu überleben. Welke staatslieden zien we hier elkaar de socialistische broederkus geven?

Goed zo !

In de jaren 1965 - 1967 kende Griekenland heel wat politieke problemen. In de vroege ochtend van 21 april 1967 pleegde een groep middelhoge officieren (merendeels kolonels) een staatsgreep. De junta verklaarde dat de nieuwe regering verregaande hervormingen zou doorvoeren die vooral de boeren en arbeiders ten goede zou komen. Wat is de populaire benaming van de militaire junta die van 21 april 1967 tot 24 juli 1974 de dienst uitmaakte in Griekenland?

Goed zo !

In februari van 2016 startte in Frankrijk het proces rond de 87 jarige politicus van extreem rechtse signatuur. De politicus heeft het sinds vorig jaar hard te verduren, zo werd hij door zijn eigen dochter uit het Front National geplaatst na controversiële uitspraken over de Holocaust. Welke controversiële fransman zoeken we?

Goed zo !

De weg naar het Amerikaanse huis heeft reeds voor het nodige tumult gezorgd. Presidentskandidaat Donald Trump was onlangs nog furieus nadat enkele tegenstanders van Trump deze foto posten. Maar hoe heet dit 46 jarig voormalig model en mogelijks toekomstige presidentsvrouw? haar voornaam is voldoende!

Goed zo !
Pubquiz vraag Ministers Amerika 2014

Wie was voor Hillary Clinton de minister van buitenlandse zaken in Amerika van 2005 tot en met 2009?

Goed zo !

Wie was van 21 januari 2009 tot 1 februari 2013 de 67ste minister van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten van Amerika?

Goed zo !

Voor hoeveel jaar wordt de Franse president verkozen?

Goed zo !

Welke burgemeester van Voeren liet ooit een stier los in de parlementsgebouwen?

Goed zo !

Welke politieke partij startte de eeuwig begeesterde Bert Anciaux in 2001?

Goed zo !

We zien hier Michelle Obama met de hashtag #bringbackourgirls; maar door welke terreurorganisatie werden zij gevangen genomen?

Goed zo !

Wat is de voornaam van de 1ste zzon van William en Kate?

Goed zo !

Welk land behoord sinds 1 januari 2014 ook tot de eurozone?

Goed zo !