Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Gemiddelde pubquiz vragen politiek

Filter op niveau van de vragen: Alle niveaus - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Quizvraag Ministers, Amerika 2014Wie was voor Hillary Clinton de minister van buitenlandse zaken in Amerika van 2005 tot en met 2009?Quizvraag Presidenten, Japan, Rampen 1951Het staat momenteel nog niet in de geschiedenisboeken, maar krijgt binnenkort waarschijnlijk een plaatsje naast Tsjernobyl en Harrisburg. In de Japanse stad Fukushima vond een kernramp voor in 2011. In dat jaar sprak de Japanse keizer hoogst uitzonderlijk zijn onderdanen toe in een televisietoespraak. Normaal gebeurt dat enkel in oorlogstijd. Hoe heet de keizer van Japan?

België telt –as we speak- twee grote gebieden, zijnde Vlaanderen en Wallonie. De Waalse tegenhanger van de CD&V is de CDH, die van Groen heet Ecolo en de Waalse liberalen staan bekend als de MR. Waarvoor staan die twee letters?Quizvraag Amerikaanse presidenten, Bergen, Presidenten, Amerika 1781We zien hier het Amerikaans nationaal monument, Mount Rushmore, gelegen in de Black Hills in South Dakota. Van welke vier presidenten zijn dit de portretten?


Wie was van 21 januari 2009 tot 1 februari 2013 de 67ste minister van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten van Amerika?

Hoe heet het kasteel bij Aberdeen in de Schotse Hooglanden, gelegen aan de rivier de Dee dat we op onderstaande foto zien? Het kasteel is vooral bekend als zomerresidentie van de Britse koninklijke familie.

Voor hoeveel jaar wordt de Franse president verkozen?