Gemiddelde pubquizvragen sport

36 resultaten

hindernis jumping

Ruitersport is hier een geliefde sport, jumping en dressuur spannen hier wel de kroon. Kent u de naam van een hindernis in de jumping, welke bestaat uit twee achter elkaar liggende horizontale balken van gelijke of oplopende hoogte?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 8426

Hij werd geboren in 1943 en geldt als één van de beste Portugese profwielrenners aller tijden. Hij reed dertien keer de Ronde van Frankrijk en eindigde acht keer in de top tien van het klassement. Hij overleed in 1984 nadat hij in de ronde van de Algarve een hond aanreed en zwaar ten val kwam. Bij aankomst in het ziekenhuis werd hij nog geopereerd, maar tevergeefs. Wie was deze wielrenner?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetballers Voetbal 8396

De naam Kazuyoshi Miura zal u waarschijnlijk niet zoveel zeggen, alhoewel het is een recordhouder als oudste profvoetballer aller tijden sinds 5 maart 2017. Weten jullie op wiens naam tot die datum het wereldrecord oudste profvoetballer ter wereld stond?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen Ronde van Frankrijk 7895
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

We zoeken een Wielrenner. Zijn palmares is vrij uitgebreid. In 2015 won hij de ronde van Vlaanderen, in 2017 het EK op de weg, in 2019 Gent Wevelgem en in 2020 won hij de eerste etappe van de ronde van Frankrijk. Welke coureur zoeken we hier?

Goed zo !

't Is december en dan verschijnen niet alleen de cyclo-crossers op de buis. Ook de baanwielrenners of pistiers werken nu hun seizoen af. De Gentse zesdaagse in ’t Kuipke is nog maar net achter de rug. We zoeken de naam voor een discipline uit het baanwielrennen die ontstaan is in Japan. Hierin voeren 6 wielrenners achter een gangmaakmotor gedurende enkele ronden de snelheid op tot de derny zich opzij zet en zij verder sprinten tot aan de finish. HOe noemt deze discipline?

Goed zo !

Wat is de naam van de minder gekende wintersport die de voorloper was voor veld- en ijshockey? De sport wordt op ijs gespeeld in 2 teams van 11 spelers met een grote bal en sticks.

Goed zo !