Makkelijke pubquizvragen

6435 resultaten

Pubquiz vraag Geschiedenis 7929

Een klassieker voor een leerkracht Geschiedenis en Engels. Hendrik de VIII versleet vrouwen alsof het schoenen waren. Toch was er ééntje bij die hem heeft kunnen overleven, al werd ze zelf maar 36 jaar. Indien u het antwoord even niet uit uw hersenpan kan toveren, kunt u ook antwoorden met een golfterm. Namelijk de term voor het aantal slagen waarin een gemiddelde professionele golfer een hole zou moeten kunnen spelen. Wie en wat zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 7928

De zieke man van Europa' is een begrip geworden om landen mee aan te duiden die er op één of andere manier slecht voorstaan. Welke grootmacht kreeg aan het einde van de 19de eeuw die bijnaam toebedeeld? Het ziektebewijs kreeg de grootmacht toen het na lange afbrokkeling in 1922 ontbonden werd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 7927

Voor een echte revelatie in de sportwereld moeten we terug naar Mexico 1968. Na veel geheime training neemt Dick een grote sprong voorwaarts door een stuk hoger te springen dan de tegenstanders op de olympische spelen. In de plaats van de buikrol ging hij rugwaarts over de lat. Hiermee sprong hij hoger dan ooit tevoren. Later werd de techniek snel overgenomen en is tot de dag van vandaag in zwang. Hoe heet deze hoogspringer en de sprong die naar hem vernoemd is?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 7926

De zesde klassers krijgen nu les over de middeleeuwen en bereiden een toneel voor over Karel de Grote. Zij hebben voor jullie dan ook volgende vraag: Welke voorvader van Karel de Grote liet zich, samen met 3000 van zijn manschappen, dopen na de overwinning op de Visigoten aan het begin van de 6de eeuw?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7924

Wat begon als een 1 april grap, groeide al snel uit tot de nachtmerrie van de politie in Brussel. Wat is de naam van de bijeenkomst in het Ter Kamerenbos op 1 april 2021?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars 7923

Nomadland is een Amerikaanse dramafilm uit 2020. De film is geïnspireerd door het gelijknamig boek van schrijfster Jessica Bruder. In 2021 won deze film drie Oscars, waaronder die voor beste film. Welke Chinees-Amerikaanse regisseerde deze top film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7922

We zijn op zoek naar een nummer van Milc inc. dat uitkwam in 2000. Het brak weinig potten in de hitlijsten maar bleef toch in ons collectieve geheugen plakken. Een zeer dankbaar antwoord voor deze qbleefthuisronde. Welke hit van milc. inc. begint met de regels: I'm running when it circles, meeting people I see everyday. There's no one left to talk to 'cause I am ready no each worked they'll say.

Goed zo !

Pittige sportvraag. Lianne Tan en Yuhan Tan, broer en zus zijn al jaren de top van ons land in een bepaalde sport. Beide winnen ze bijna elk enkelspel en konden zich beide al plaatsen voor de olympische spelen. Daar braken ze echter weinig potten. Ze zijn naast de sport actief in de medische sector. In welke sport behaalde dit getalenteerd duo zovele prijzen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7920
© MartinD

Deze vraag is culinair, maar niet per sé verfijnd. Je kan het waarschijnlijk bestellen in je lokale pittahandel. Het betreft een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt het gerecht geserveerd met knoflooksaus en sambal. In plaats van shoarma, wordt hetook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel. Hoe noemen we dit fastfoodfenomeen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7919

We zoeken een grote Limburgse gemeente onderdeel van het kieskanton van Beringen. Je zou de gemeente kunnen kennen van zijn steenkoolverleden of als het geboortedorp van de Vlaamse mozart van Dancemuziek Regi Pinxten. Ook de mozart van het CD&V volksvertegenwoordigersschap Jo Vandeurzen zag hier het levenslicht. Ik zal de gemeente vooral onthouden als hét adres voor autoracefanaten. Welke gemeente met 33.000 inwoners zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 7917

Bier brouwen is in de mode de laatste jaren. Overal vliegen microbreweries en double blond ipa’s u rond de oren. Ook in deze Gentse keet kan je lekkere biertjes drinken. Verschillende hippe tenten zijn daar verzameld. Artisanale pattiserie van Bostoen, Biobrood van Bruud en vlees op mexicaanse wijze bij Rok. Hoe heet deze voormalige ACEC site in Dok Noord?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 7916

Jullie herkennen vast een zeker het iconische beeld van de Britse veldmaarschalk die het britse volk met een vingerwijzing uitnodigt het leger te versterken. We want you to join the army. Deze oorlogsgezinde maakte carrière in zowat alle oorlogen die Britten voerden rond 1900. In Zuid Afrika, India en de eerste wereldoorlog. Het bekendst werd hij echter door zijn iconische poster en zijn woeste snor. Wat is de naam van de veldmaarschalk die we hier zoeken?

Goed zo !

We gaan even grasduinen door de verschillende rollen van een Vlaamse actrice geboren in het gezegende jaar 1982. Ze speelde:

  • Wittekerke, 2001
  • Thuis, 2002-2008
  • Flikken, 2005
  • Steracteur Sterartiest, 2006
  • Zone Stad, 2008-2012
  • Vermist IV, 2012
  • Vermist V, 2014
  • Flikken Maastricht, 2014
  • 71° Noord, 2008
  • Familie, 2017-2019
Welke Vlaamse actrice speelde bovenstaande rollen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilderij 7914

Voor deze vraag zoeken we in de 15e eeuwse sferen. We zoeken namelijk een werk van de excentrieke schilder Jeroen Bosch. Eind 15e eeuw maakte hij deze bizarre en zinnenprikkelende triptiek. Het werk kan je bezichtigen in het Prado. Wat is de driedelige naam van dit toonaangevende werk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Musicals 7913

Iedereen houdt van de sound of music. De tiroolse hoogten, de lieftallige liedjes. Het is een simpel verhaal over een familie die tijdens de tweede wereldoorlog het geannexeerde Oostenrijk wil ontvluchten. Wat is de familienaam van het muzikale gezin met een hele resem kinderen

Goed zo !

We zijn op zoek naar een voormalig wielrenner die nu ploegleider is bij Lotto Soudal. Dat lijkt ons voldoende informatie. Wat is de achternaam van deze ploegleider?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 7911

We zoeken een merk van kledij dat zich graag profileert als avontuurlijk en sportief. Toch is het echter ook wijdverspreid bij de iets meer gestileerde jongere. Ze maken zowat alles van kledij maar zijn vooral bekend om hun skidoo-jassen, een pullover anorak (zonder tirette dus). Welk merk zoeken we hier?

Goed zo !

Voor deze vraag kunnen de bandieten onder de quizzers hun hartje ophalen. We zijn namelijk op zoek naar een term die in het criminele milieu voorkomt. Men gebruikt de term voor een specifiek type inbraak bij een bank, juwelier of een ander bedrijf waarbij men zich met een auto, shovel of ander zwaar voertuig toegang verschaft tot het gebouw. Met het gebruikte voertuig, vrijwel altijd gestolen, wordt door de gevel gereden. Vervolgens worden waardevolle spullen uit de winkel gehaald en vluchten de daders met de buit. Welke term zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 7908

Het leven van een archiluie kat kennen we door onze geliefde norse stripkat Garfield. Garfield en zijn snullige baasje Jon spelen in bijna elke korte strip de hoofdrol. Garfield moet zijn baasje echter delen met een heel enthousiaste hond. Kennen jullie nog de naam van die hond?

Goed zo !
Pubquiz vraag Hitler 7907

Slobodan Praljak is een naam die jullie misschien nog kennen uit de shotjesbar van het Joegoslaviëtribunaal. Na zijn verdict nam hij een giftige substantie die nogal populair is bij suïcidale oorlogsmisdadigers. Voor hem na een zeker Hitler A ook deze stof om zelfmoord te plegen. Officieel spreekt men over Kaliumcyanide. Maar wat is de meer gangbare naam voor dit goedje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sausen 7906

Voor de mensen die competent zijn in de zuid-aziatische keuken zullen deze saus kennen. De Indonesische sojasaus is gemaakt van een mengsel van sojabonenmeel, grof gemalen tarwe, kruiden en zout. Typische kenmerken van de Indonesische saus zijn de donkerbruine kleur en de stroperigheid. Dit is anders bij Chinese en Japanse sojasauzen. Die zijn dunner en meestal niet zoet. Welke saus?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7905

Onze favoriete miniserie was dit jaar een serie uit 2017. Big little lies, een topcast met een topintro en een beklijvende plot. Het verhaal speelt zich af in Monterey, een rijkeluisstadje in één van de mooie staten van Amerika. In welke staat ligt Monterey? De toepasselijke bijnaam van deze staat is ‘the golden state’.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7904

We zoeken een term uit het Italiaans die zoveel betekent als éénstemmig. Het betekent dat twee of meer muzikale stemmen (instrumenten of zangstemmen) dezelfde toon produceren. Het kan precies dezelfde toon zijn (het interval prime) of de ene toon ligt een octaaf of dubbeloctaaf (of nog meer octaven) hoger of lager dan de andere toon of tonen. Welke term zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7903

Een kentekenplaat of een nummerplaat zoals ze dat in Vlaanderen zeggen heeft een unieke landencode. Zo is die voor België BE, voor Nederland NL en voor Duitslands DE. Wat is echter de landencode van een nummerplaats uit Fiji?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wetenschap 7902
© JrPol

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een term uit de chemische rayon. We zoeken een term die verwijst naar een oplossing waarvan het aantal opgeloste deeltjes per liter gelijk is aan die van een andere oplossing. Dit soort oplossingen worden in ziekenhuizen gebruikt als infuus. Ook zijn dit soort oplossingen van voornamelijk suikers in omloop als sportdrank, omdat door de druk van de beide vloeistoffen de suikers sneller zullen worden opgenomen in het bloed.

Goed zo !