Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 7920 Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken 7920

© MartinD


Deze vraag is culinair, maar niet per sé verfijnd. Je kan het waarschijnlijk bestellen in je lokale pittahandel. Het betreft een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt het gerecht geserveerd met knoflooksaus en sambal. In plaats van shoarma, wordt hetook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel. Hoe noemen we dit fastfoodfenomeen?
Pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken
Sommige whiskeys hebben een typische rooksmaak. Deze rokerige whiskeys krijgen hun smaak omdat er bij het drogen van de gerst een bepaald product verbrand wordt. Welke grondstof is dit?
Quizvraag Eten en drinken
Voor deze oer-frieten heb je wel heel veel aardappelen nodig Doel is om mooie grote exemplaren van ongeveer 1à2 cm carré over te houden. Volgens sommige kookboeken worden ze, In tegenstelling tot onze frietjes best eerst licht gekookt, om dan éénmaal af te bakken.. De Fransen gaven deze friet een naar een Parijse brug vernoemde naam mee Naam van deze Franse frites variant?
Quizvraag Eten en drinken
Bij dit gerecht wordt de rijst eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd, zoals vis of vlees, kruiden en groentenmix. Over welk gerecht hebben we het hier?
Quizvraag Eten en drinken
Welke Duitse snoepproducent, die in 2020 zijn 100ste verjaardag viert, is de bedenker van de gummibeertjes, de gelatinesnoepjes in de vorm van een beertje?