Pubquiz vraag 5015 Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken 5015

Scherp smakend kruid, oorspronkelijk door Marco Polo naar Europa gebracht. Wordt gebruikt voor onder andere het brouwen van bier & het maken van koek & gebak?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken

Van de brouwerij van Westmalle kennen we de trappist en de tripel. Er is echter ook een derde soort bier dat zij in zeer beperkte mate produceren en vooral voor interne consumptie gebrouwen wordt. Wat is de naam van deze trappist?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

De stad die we zoeken is een Franse stad in het westen van het departement Marne met ongeveer 24.000 inwoners. De stad ligt aan de Marne, direct ten zuiden van deze rivier en in het midden van de Champagne. Historisch gezien is dit het centrum van de champagne. Welke stad zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We kennen deze lekkernij allemaal: Snickers, een gevulde chocoladereep bestaande uit nougat, karamel en geroosterde pinda's omhuld met chocolade. De reep werd in 1929 ontwikkeld door Frank Mars en zijn echtgenote Ethel Mars van de firma Mars en werd in sommige landen tot 1990 verkocht onder een andere naam. Over welke naam hebben we het?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Dit is een nieuwe knolgroente op de Vlaamse markt, met een gemengde smaak van appel, peer en watermeloen. Echt nieuw is de groente niet want ze groeit sinds mensenheugenis in het Andesgebergte. Na een eerste testjaar in 2016 is de oogst van 2017 helemaal klaar voor de markt. Welke groente zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Een kooktechniek die wordt toegepast bij de bereiding van verschillende gerechten is het roeren van een crème tot voor het kookpunt. De bedoeling is om bepaalde smaak- en structuureigenschappen te behouden, die bij het koken verloren zouden gaan. Over welke kooktechniek hebben we het?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Wat is de naam van dit Belgisch abdijbier dat heden ten dage gebrouwen wordt door Affligem brouwerij. het bier is genoemd naar een deelgemeente van mol in de Belgische kempen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Om deze crème te bereiden hebt u 1 deciliter volle room, 50 gram boter en 200 gram donkere chocolade nodig voor een standaard recept. Welke crème die gebruikt wordt als garnering van onder andere nagerechten, bedoelen we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Reeks 6, voor 3 punten: Dit wijnbouwgebied ligt rondom Nantes aan de monding van de Loire in de oceaan. De witte wijnen die er gemaakt worden zijn droog tot zeer droog en worden vaak bij schelpdieren en vis geserveerd. Bij wet is geregeld dat de wijn niet meer dan 12% alcohol mag bevatten. Les vignerons du pays-nantais tellen 4 Appellation d’origine Controlée namelijk Appelation Générale, het bij ons bekende Sèvre et Maine, Coteaux de la Loire en sinds 94 ook Côtes de-Grandlieu. Welke appellation d'origine contrôlée zoeken we hier?

Bekijk antwoord