Hoe noemt het laatste scheutje wijn uit een wijnfles?
Hoe noemt het laatste scheutje wijn uit een wijnfles?
Het Italiaanse spek dat we zoeken is afkomstig van de varkensbuik, dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Het wordt rauw geserveerd als een voorgerecht, of wordt om ander voedsel heen gewikkeld. Meestal wordt het echter uitgebakken als begeleiding van andere ingrediënten. Het is ook één van de basisingrediënten van de klassieke carbonara. Onder welke naam kennen we dit beter?
Bekijk vraagDeze man proeft meerdere duizenden wijnen per jaar. In zijn wijnbeoordelingssysteem worden de wijnen ingedeeld op een 100-punten schaal. Wat is de naam van deze schaal?
Bekijk vraagSinds november 2016 heeft België maar twee 3-sterren restaurants meer. Dit komt omdat De Karmeliet zijn deuren sloot. Welke chef stond hier aan de kookpotten?
Bekijk vraagDeze sterke drank komt uit Scandinavië en is gemaakt op basis van karwij. Met een alcoholpercentage van rond de 40%, wordt deze lekkernij daar vooral bij speciale gelegenheden geschonken. Naam graag van deze slaapverwekker.
Bekijk vraagPiet Huysentruyt wou de drukte in Vlaanderen ontvluchten en trok in 2003 na Les Vans in de Ardèche om een restaurant te openen. In 2013 kreeg het restaurant Le Lutin Gourmand een opknapbeurt en een nieuwe naam. Wat is de huidige naam?
Bekijk vraagWe zien hier een man een koffie omtoveren tot een waar kunstwerk. Onze landgenoot Peter Hernou blonk hier in 2009 uit door de wereldtitel in deze discipline weg te kapen. Wat is de correcte benaming voor deze vakman?
Bekijk vraagWe zijn voor de volgende vraag op zoek naar een boomsoort en gelijknamige vrucht. Het is de kruising tussen een pompelmoes en een grapefruit. De vrucht komt oorspronkelijk uit Thailand en Maleisië en heeft zich van daaruit verspreid over China, India en Iran. Jullie krijgen nog de Latijnse naam om af te sluiten: Citrus maxima paradisi. Welke vrucht?
Bekijk vraagHet eiergerecht dat we zoeken komt voor op de meeste kleine kaarten van onze tavernes. Het bestaat meestal uit 2 sneden brood , enkele spiegeleieren, en ham en/of kaas. Buitenwippers werken dit met plezier naar binnen.
Bekijk vraag