Makkelijke pubquizvragen

6432 resultaten

We zoeken een gezelschapsfenomeen dat in Spanje in het begin van de jaren 90 is ontstaan, en bestaat uit een verzameling vrienden, vooral jongeren, die in een park of op een andere plaats in de buitenlucht samenkomen. In Gent werd de eerste Vlaamse versie georganiseerd in juni 2009, maar omdat er op voorhand geen vergunning was aangevraagd, kreeg de organisator achteraf wel de rekening van 1310 euro voor de schoonmaakkosten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Darts 6703

U ziet een bekend Nederlands dartspeler. Al heel zijn leven moet hij flauwe mopjes aanhoren of hij ook gitaar kan spelen, al werd hij gewoon vernoemd naar zijn oom. Wat is zijn achternaam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 6702

Wij zoeken het Indonesische woord voor banaan.

Goed zo !

Welke Belgische groep had voor de huidige zangeres nog Nikkie Van Lierop en Sofie Winters achter de micro staan en brak echt door met zangeres Ann Vervoort? Op 5 januari 2009 was het allereerste nummer op MNM ook van deze groep.

Goed zo !
Pubquiz vraag Planten 6700

Welke plant wordt in Bolivia en Peru gekauwd als middel tegen hoogteziekte en als stimulans voor arbeiders in de mijnbouw en bevat ook veel vitamines zoals vitamine C, maar werd in de 16de eeuw tijdelijk verboden voor zijn vermeende demonische invloeden en ook in de 20ste eeuw wegens de mogelijkheid om er drugs uit te synthetiseren?

Goed zo !

Deze Nederlandse uitgeverij had naast opvoedkundige boeken ook al snel een assortiment pedagogisch verantwoorde jeugdliteratuur. Thea Beckman en Jan Terlouw zijn twee van hun bekendste jeugdboekenauteurs. Wat is de naam van de uitgeverij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6697

Wie een nieuw voertuig registreert, moet bij een bepaalde dienst langs voor een nummerplaat. Die dienst is best gekend onder zijn drieletterige afkorting, die ook een Romeinse getal is. Wij willen graag weten met welk decimaal getal deze afkorting overeenkomt (dus stel dat je denkt dat de dienst XXX heet, dan is het antwoord 30)

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6696
© Ben2

We zoeken de Franstalige naam voor het park waar jaarlijks de 20 km van Brussel start. Het werd aangelegd om de vijftigste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid te vieren. Centraal in het park vind je een triomfboog met zuilengalerij.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders 6695

We zoeken de naam van een Duitse schilder die zich in 1914 aanmeldde bij het Duitse leger. Na de oorlog beeldde hij de gruwel van de oorlog als geen ander uit in surrealistische duistere schilderijen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 6694

Aan de Ligurische kust in de noordwestelijke oksel van Italië, liggen enkele schilderachtige vissersdorpjes. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. Samen vormen ze een magische plek die eeuwenlang enkel per boot of via steile muilezelpaden kon worden bereikt. Vandaag is het een nationaal park waar talloze toeristen komen genieten van de zon, de zee, de wijn en het echte Italië. Wat is de verzamelnaam van deze dorpjes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6693
© Jauncourt

We zoeken de naam van een grove, wollen stof uit Groot-Brittannië. Deze stof ontleent zijn naam aan de streek waar het voor het eerst werd geproduceerd. De stof wordt zeer dicht geweven waardoor ze dan ook goed wind- en waterwerend is. Wat is de naam van deze stof?

Goed zo !
Pubquiz vraag Middeleeuwen 6691

In de Tiense bodem zit een gesteente dat vroeger intensief werd gebruikt. Onze prehistorische voorouders maakten er gebruiksvoorwerpen mee, in de middeleeuwen was het een bouwmateriaal en in de 19de en 20ste eeuw dienden ze als kasseien. Bij de werken aan de kazerne kwamen een aantal rotsblokken naar boven. We zoeken de naam van dit gesteente.

Goed zo !
Pubquiz vraag Jommeke 6688

We zoeken de naam van het fictief dorp uit de stripreeks Jommeke.

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 6687

Miguel de Cervantes schreef over de queeste van Don Quichot en zijn dienaar Sancho Panza. Dat Don Quichot danig in de war was, bleek wanneer hij herbergen aanzag als kastelen, een hoertje voor een prinses, een kudde schapen voor een leger. Maar wat aanzag hij als reuzen?

Goed zo !

Onder welke naam bracht Mark Oliver Everett twee soloalbums uit voordat hij bekend werd met zijn band Eels?

Goed zo !

De Main Stage, Marquee, Dance Hall, The Shelter, Club, Chateau (na 2011 Castello genoemd) en sinds 2004 de Wablief?!-tent. Welk Pukkelpop-podium vergaten we nog? Het is tevens de naam van een muziekproject waarbij dj-sets en live sets op geheime locaties doorgaan voor een beperkt publiek en via een livestream op het internet te bekijken zijn

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6684
© Hideki Kimura

We zoeken de tweejaarlijkse wedstrijd die dwars door Australië gaat over een afstand van 3021 km. De eerste editie vond plaats in 1987. De eerste Belgische deelname was in 2005 met de Umicar 1. In 2013 namen de Belgen voor de 5de keer deel. De 4 opeenvolgende edities van 2001 tem 2007 werden allemaal gewonnen door de Technische Universiteit Delft.

Goed zo !

Welke Oekraïnse voetbalclub is opgericht in 1927 in de toenmalige Sovjet-Unie en speelt haar thuiswedstrijden in het Valeri Lobanovskystadion? In de huidige selectie treffen we alvast ex-Anderlechtspeler Dieumerci Mbokani aan.

Goed zo !

We zoeken de courante naam van de wielerwedstrijd, ontstaan in 2005, die officieel Tour of Benelux heet, ook al heeft deze etappekoers Luxemburg nog nooit aangedaan. In 2014 Was Tim Wellens de eerste Belg die de eindzege behaalde. Geef de naam van deze wedstrijd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Snooker 6681

22 ballen, voor sommigen onder ons doet het denken aan de prijs die een brood ons ooit kostte, maar het is ook wat je nodig hebt om een spel snooker te spelen. Een speler komt aan beurt en maakt in die beurt 6 punten door 3 ballen te potten. De eerste bal die hij pot, is de laatste rode bal op tafel. Welke kleur heeft de tweede bal die hij pot?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eurosong 6679

Met welk nummer eindigde België op de twaalfde plaats op het Eurosongfestival van 1999? Het was de eerste keer sinds 1977 dat men niet langer verplicht was in de eigen landstaal te zingen, wat dan ook resulteerde in een Engelstalige inzending. Geef de titel van dit nummer.

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 6678
© Geert Haelewyn

Welke vrouw liet eind 2014 een conventie in Las Vegas schieten, waar ook Mohamed Ali en Mike Tyson aanwezig waren, om vervolgens zwaar ontgoocheld te verliezen van Nafi Thiam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6677
© ccarlstead

Net als de Spaanse tapas en Italiaanse antipasto, heeft de mediterrane keuken ook een naam voor kleine gerechtjes die tussendoor als aperitiefhapje of als voorgerecht gegeten worden. Enkele klassiekers zijn dolmades, falafel, hummus, taboulé en tzatziki. We zoeken de naam voor deze verzameling van hapjes?

Goed zo !

'5 letters, geen 6!' Wie aan het eind van de 19de eeuw in Aalst op Daens wou stemmen en niet op zijn grootste politieke tegenstander, hoefde alleen maar het aantal letters te tellen. Welke conservatieve katholiek was de politieke tegenstander van Daens?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6674

Welke Belgische chocolatier werd onder andere bekend door een chocolade snuifmachine te ontwerpen voor de verjaardagsparty van Ron Wood en Charlie Watts en kennen we ook van The Chocolate Line?

Goed zo !