Reglement voor op een quiz

 1. Schrijf op elk blad jullie teamnummer en teamnaam.
 2. Op de meeste pagina’s is ruimte voorzien voor opmerkingen. Als je twijfels hebt over de puntentelling van een vorige ronde of iets wilt mededelen aan de jury, kan dat daar. Iedereen kan immers fouten maken, ook de jury of de organisatoren. De jury kan niet omgekocht worden!
 3. GSM gebruik is verboden tijdens de quiz.
 4. Wees een eerlijke speler en kijk/luister niet af van jullie buren. Zorg ook zelf dat het niet eenvoudig is om af te kijken van jullie blad. Probeer de antwoorden te fluisteren aan je teamgenoot of schrijf ze op een kladblad. Elk jaar horen we antwoorden tot aan de andere kant van de zaal.
 5. Bij het teken van Jasper of Alexander moeten de bladeren omhoog gestoken worden. De ophalers komen er zo snel mogelijk om.
 6. Bij de meeste vragen staat er een kleine tip tussen haakjes. Dit dient enkel voor jullie om te weten welke vraag bij welk nummer hoorde.
 7. In onze quiz telt de Blokken-regel. Wij zijn enkel op zoek naar de achternaam, tenzij we specifiek vragen naar de voornaam. Indien je een foute voornaam opgeeft, is het antwoord incorrect.
 8. Schrijffouten zien we door de vingers! Het antwoord moet dus fonetisch correct zijn. Zolang de jury het verstaat, is het voldoende voor ons.
 9. Terwijl er een ronde bezig is, wordt er niet naar het toilet gegaan.
 10. Probeer het tijdens de vraagstelling rustig te houden zodat het voor iedereen duidelijk en aangenaam blijft.
 11. De projectiebeelden zijn in de meeste gevallen enkel illustratief. De beelden kunnen vaak handig zijn om het antwoord te weten.
 12. De jury heeft altijd het laatste woord, maar zijn altijd bereid te luisteren.