Wat is de naam van het restaurant en van de twee kandidaten die de € 100.000 hebben gewonnen in Mijn Pop-uprestaurant 2016?
Wat is de naam van het restaurant en van de twee kandidaten die de € 100.000 hebben gewonnen in Mijn Pop-uprestaurant 2016?
We zoeken een term dat een aan barderen verwante techniek is. Beide kooktechnieken maken gebruik van spek. Bij deze techniek wordt het spek in het ingrediënt geregen. Met name mager vlees is geschikt voor deze techniek. Welke kookterm zoeken we?
Bekijk vraagDeze vrucht is ontstaan uit een kruising tussen de pompelmoes en de grapefruit. Wat is de naam van deze vrucht?
Bekijk vraagIn 1902 werd in Sneek in Nederland het suikerwerkbedrijf Tonnema opgericht. Dat maakte pepermunt voor diverse afnemers in verschillende kwaliteiten en smaken. In de jaren twintig verliet men die opzet en koos voor een strak merk- en kwaliteitsbeleid. In 1922 werd het eigen merk gedeponeerd. Hoe noemt hun merk? De pepermunt werd niet meer los verkocht, vanaf 1927 werden het rollen die de eerste jaren nog met de hand werden "ingewikkeld".
Bekijk vraagWat is de culinaire term voor zeer fijn gesneden groenten, vlees, vis of gevogelte, meestal in lange dunne staafjes?
Bekijk vraagGault Millau is een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt. Peter Goossens en zijn restaurant Hof van Cleve kreeg opnieuw een topscore van 19.5 op 20, een topplaats die hij ook dit jaar moet delen met het restaurant Bon Bon. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids. In de Michelingids krijgen de restaurants één, twee of drie sterren. Waarmee worden restaurants, naast punten, beoordeeld in de Gault Millau?
Bekijk vraagWe zoeken de Franse term voor de bewerking uit de méthode traditionnelle waarin van een stille wijn een bruisende champagne wordt gemaakt. Hierbij worden de flessen die met de hals in een pupitre staan met een korte handbeweging gedraaid, geschud en iets verticaler in de opening gebracht. Vandaag wordt dit werk soms al geautomatiseerd, maar doorgaans gebeurt dit nog met handenarbeid. Wat is de term voor deze bewerking?
Bekijk vraagWe gaan even richting de keuken. Welke kooktechniek kan omschreven worden als: voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd koken en erna in koud water leggen of door koud water laten afspoelen zodat het kookproces wordt onderbroken. Deze techniek gebeurt altijd zonder deksel?
Bekijk vraagOp 25 maart 2014 opende Herman samen met Nick Bril de deuren van hun restaurant, in Antwerpen. Wat is de naam van dit restaurant?
Bekijk vraag