In september 2014 lanceerde Coca cola dit caloriearm drankje dat opvalt door zijn eigenschappen: een combinatie van verrassende sappen, fijne bubbels en bovendien laag in calorieën. Wat is de naam van dit drankje?
In september 2014 lanceerde Coca cola dit caloriearm drankje dat opvalt door zijn eigenschappen: een combinatie van verrassende sappen, fijne bubbels en bovendien laag in calorieën. Wat is de naam van dit drankje?
Als je dit traditioneel Russisch hapje wil maken, heb je boekweitmeel, droge gist, melk, boter, een ei en een beetje zout en suiker nodig. De tsaren schepten er wellicht exclusieve kaviaar op, maar je kan er ook wat room en zalm opleggen. In Nederland worden deze kleine pannenkoekjes wel eens vergeleken met poffertjes. Wat is de naam van dit deeggerechtje?
Bekijk vraagOm cognac genoemd te mogen worden dient de drank aan een aantal voorwaarden te voldoen:
Volgens de legende werd deze cocktail geboren in een kroeg tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog. Het werd een populaire drank die vanaf dat moment ter ere van de Amerikaanse bevrijding werd geschonken. De Amerikanen hadden het eiland immers van de Spaanse overheersing verlost. Hoe heet deze cocktail?
Bekijk vraagWe zijn op zoek naar de naam van de multinational die de volgende drankjes produceert: Chaudfontaine, Minute Maid, Aquarius en Monster? Een indrukwekkend lijstje van merken, en dan hebben we het bekendste product nog niets eens vermeld.
Bekijk vraagAppeltaart op z’n kop, per ongeluk bedacht door twee Franse zussen die het gebak hun eigen naam gaven?
Bekijk vraagVan u vernemen we graag de naam van een familiale brouwerij gelegen in Brugge, ook bekend als Brouwerij Henri Maes. Het stadsregister vermeldt reeds in 1564 al het bestaan van deze brouwerij. In september 2016 nam de brouwerij een dubbele bierpijpleiding in gebruik die de brouwerij aan het Walplein verbindt met de bottelarij in het Waggelwater. De leiding is 3,2 km lang en zit op sommige plaatsen 34 meter diep onder de grond.
Bekijk vraagDeze mierzoete lekkernij vindt zijn oorsprong in de landen van de Balkan tot het Midden-Oosten en bestaat uit laagjes filodeeg gevuld met gemalen noot. Na het bakken wordt het doordrenkt met een zoete suikersiroop of honing. Het wordt tegenwoordig vaak geserveerd in Turkse en Griekse restaurants als dessert. Wat is de naam van deze lekkernij?
Bekijk vraag