Om het label van “authentieke trappist” te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. 12 bieren voldoen hieraan. Waar van één buiten Europa. Wat is de naam van de in Massachusetts gebrouwen trappist?
Om het label van “authentieke trappist” te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. 12 bieren voldoen hieraan. Waar van één buiten Europa. Wat is de naam van de in Massachusetts gebrouwen trappist?
Een biervraagje. We zijn op zoek naar een een donker Belgisch bier van hoge gisting (10,5°) gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. In 1998 bekroonde het American Tasting Institute het bier tot beste bier ter wereld. Kenmerkend is het witte ondoorzichtige flesje. Welk biermerk zoeken we?
Bekijk vraagVan welke in 2007 overleden Brit is de biergids 'The Great Beers of Belgium'?
Bekijk vraagDit bier is de oudste onder de huidige biersoorten en wordt vooral nog gebrouwen in de Zennevallei. Vandaag wordt ze voornamelijk als grondstof gebruikt voor bieren die gezoet of hergist worden, zoals een geuze of een kriek. Deze biersoort is trouwens een door de Europese Unie erkende en beschermde gegarandeerde traditionele specialiteit. Graag de naam van deze biersoort.
Bekijk vraagReeks 2, voor 3 punten: Na het doorzuipen nog wat extra rekenwerk: als je heden ten dage anno 2017 de cijfers van de trappisten van Rochefort en Westvleteren zou samentellen, welk getal krijg je dan ? Opgelet hier we spreken dus enkel over deze die gekend onder een specifiek nummer, niet de percentages..
Bekijk vraagBij de Aldi kan u ook abdijbier kopen. Het bier dat al in verschillende brouwerijen in opdracht werd gebrouwen haalde zijn naam bij een abdij in Heverlee, waarmee ze een exclusiviteitscontract hebben. Hoe heet dit bier?
Bekijk vraagIn 2015 nam de Leuvense biergigant AB InBev een Zuid-Afrikaans-Amerikaanse rivaal over. Het gaat om één van de grootste overnames van bedrijven ooit, die tussen de grootste en de op één na grootste brouwer. Over welke andere brouwerij hebben we het hier?
Bekijk vraagIn de Middeleeuwen was bier één van de meest genuttigde dranken in Europa. Vanwege het feit dat de drank tijdens het productieproces verhit moest worden, bevatte het gerstenat namelijk minder schadelijke bacteriën dan water, en was daarmee dus gezonder. Naar schatting dronk de gemiddelde Belg tegen het einde van de middeleeuwen dan ook maar liefst 275 tot 300 liter per jaar. Wel moet daarbij vermeld worden dat men in de middeleeuwen het bier vaak thuis brouwde, waardoor het slechts een zeer laag alcoholpercentage bevatte. Dit in tegenstelling met dit biertje gebrouwen in De Kluis te Hoegaarden. Het bier kent een hoge gisting en hergisting op fles en heeft een alcoholpercentage van 8,7%. Sinds 2012 heeft AB Inbev, gezien de toegenomen vraag naar zware blonde bieren, dit bier terug op de markt gebracht. Hoe heet dit bier waarvan we hier een fles met passende afbeelding zien.
Bekijk vraag