Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 6047 Wetenschap

Quizvraag Wetenschap 6047

© KarolinaHalatek


We zoeken een term uit de Chemie. Het betekent zoveel als vervluchtigen. Een proces waarbij een stof van een vaste aggregatietoestand onmiddellijk naar een gastoestand overgaat. Een bekend geval krijgen we met droogijs dat blootgesteld aan gewone temperaturen een dikke witte mist vormt. Welke term? We zoeken natuurlijk het werkwoord. bv. als droogijs aan normale temperaturen wordt blootgesteld dan zal het….
Pubquiz vragen over Wetenschap

Quizvraag Wetenschap
Hopelijk zijn jullie hier allemaal vlot geraakt. sommige misschien wel met GPS. Wisten jullie trouwens dat de Europese unie met zijn eigen positioneringssysteem werkt dat operationeel zou moeten zijn vanaf 2021. Het systeem is genoemd naar de naam van een Italiaans natuurkundige, astronoom, wiskundige en filosoof. Graag die naam van dit systeem.
Quizvraag Wetenschap
Wat is de verzamelnaam voor het viervlak, de kubus, de octaëder, de dodecaëder en de icosaëder? Tip: Deze naam is afgeleid van een Grieks filosoof uit de 5e - 4e eeuw voor Christus.
Quizvraag Wetenschap
We zoeken de naam van kunststofproducten die behalve koolstofatomen ook het element fluor bevatten. We gaan je niet vragen wat de correcte naam is van deze stoffen (het zijn poly- en perfluoralkylstoffen), maar we hadden graag geweten wat de merknaam is waaronder we de stof PTFE kennen. Dit gepolymeriseerd polytetrafluoretheen was jaren vóór het PFAS-verhaal al in opspraak geraakt door zijn milieu-belastende stoffen. U kent de merknaam vooral omdat het ervoor zorgt dat uw voedingsmiddelen nauwelijks aan de pan blijven plakken.
Quizvraag Wetenschap
We zijn op zoek naar een term uit de scheikunde. De term wordt gebruikt voor een stof die een bepaalde chemische reactie versnelt zonder zelf verbruikt te worden. De term wordt soms ook buiten de wetenschap gebruikt, evenzeer om iets of iemand aan te duiden die een bepaald proces versnelt of beïnvloedt. Wat is deze term?