Pubquiz vraag 6441 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 6441

Deze man (70 - 8 v.Chr.) was een beroemd Romeins staatsman van Etruskische afkomst. Hij diende onder keizer Augustus als zijn vervanger bij diens buitenlandse reizen en als een soort minister van Binnenlandse Zaken. Hij had een riante villa met park op de Esquilinus, één van de zeven heuvels van Rome. Vanaf 37 v.Chr. bracht hij er regelmatig de grootste dichters van zijn tijd bijeen: Vergilius, Propertius en Horatius behoorden tot zijn literaire kring, de laatste werd zelfs zijn boezemvriend. Wie was deze beschermer en sponsor van kunstenaars?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis

Hoe heette de Franse advocaat en staatsman, die tijdens de Franse Revolutie de bijnaam 'de onomkoopbare' kreeg vanwege zijn onwankelbare principes? Hij was gekend om zijn schrikbewind en stuurde veel van zijn tegenstanders naar de guillotine. Ironisch genoeg belandde hij na een machtsgreep zelf met zijn hoofd onder de guillotine in het jaar 1794.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Nog een vraag rond de Tweede Wereldoorlog. Iedereen weet dat Leopold III regeerde tijdens WOII, maar in het jaar '44 werden Leopold en zijn gezin naar Duitsland weggevoerd. Later ging hij in vrijwillig ballingschap in Zwitserland. Dit alles culmineerde in de Koningskwestie waarbij de terugkeer van Leopold III naar België publiekelijk in vraag werd gesteld. Wegens het ontbreken van een koning in die periode, was er een tijdelijk regentschap onder leiding van de broer van Leopold III. Hoe heette deze regent?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Jullie herkennen vast een zeker het iconische beeld van de Britse veldmaarschalk die het britse volk met een vingerwijzing uitnodigt het leger te versterken. We want you to join the army. Deze oorlogsgezinde maakte carrière in zowat alle oorlogen die Britten voerden rond 1900. In Zuid Afrika, India en de eerste wereldoorlog. Het bekendst werd hij echter door zijn iconische poster en zijn woeste snor. Wat is de naam van de veldmaarschalk die we hier zoeken?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

De olieramp in de Golf van Mexico was een grote milieuramp voor de zuidkust van de Verenigde Staten in het Macondo-veld. De ramp ontstond toen op het half-afzinkbare platform Deepwater Horizon, eigendom van Transocea. Maar brits bedrijf leasede dit platform? Graag de volledige naam, dus niet de afkorting.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

De zieke man van Europa' is een begrip geworden om landen mee aan te duiden die er op één of andere manier slecht voorstaan. Welke grootmacht kreeg aan het einde van de 19de eeuw die bijnaam toebedeeld? Het ziektebewijs kreeg de grootmacht toen het na lange afbrokkeling in 1922 ontbonden werd.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Deze Spaanse conquistador kwam aan in de Nieuwe Wereld als bemanningslid van Christoffel Columbus in 1493. Hij kreeg echter een plaats in onze geschiedenisboeken als veroveraar van het eiland Cuba in 1511. Daar stichtte hij ook de steden Havana en Santiago de Cuba. Het is in deze laatste dat hij in 1524 het leven liet. Wie zoeken wij?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Voorhistorische dieren, ze zijn er jammer genoeg niet meer, trouwens benieuwd hoe die mannen in het slachthuis van Tielt deze beesten zouden aanpakken. We zien hier een afbeelding van reusachtige plantenetende sauropode dinosauriërs, die tijdens het late Jura , dat is dus zo’n 200 miljoen jaar geleden, leefde in het huidige Noord-Amerika. Fred Flintstone z’n dino bulldozer leek er verdacht veel op .. Hoe kennen we deze kolos?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Op 22 juli 1934 bezocht deze topcrimineel de film “Manhattan Melodrama” in een bioscoop in Chicago samen met zijn vriendin, Polly Hamilton, en Anna Sage. Zijn laatste uren waren geteld, want toen hij de bioscoop verliet, opende de politie het vuur en werd hij dodelijk getroffen. Welke man werd door Sage verraden?

Bekijk antwoord