Pubquiz vraag 6454 Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken 6454
© Markus Lindholm

Dit Frans geitenkaasje komt uit het departement Cher. Het heeft een cilindrische vorm met een diameter en hoogte van 5 cm. De kaas is genoemd naar een piepklein dorpje van amper 200 inwoners, gelegen op 4 km van Sancerre. De smaak past dan ook perfect bij een lekker glaasje Sancerre wijn. Wat is de naam van deze culinaire lekkernij?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken

Wat is de naam van deze koekjesproducent? De naam is samengesteld van de beginletters van een Frans echtpaar dat tot 1887 koekjes van dit merk verkocht. We zijn tevreden met de beginletters.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Quézak, Nesquik, Vittel, Perrier, Herta… alle merken van de grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld, Nestlé. In 1936 werd deze snoepdoos op de markt gebracht. Wat is de naam van deze doos bonbons?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Hoe noemen de Zweedse balletjes op het menu van de winkel Ikea?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Wat is de naam van deze cocktail met wodka, cranberrysap, limoensap en triple sec, bv. Cointreau. In de jaren negentig werd deze bekend bij het grote publiek. Dit kwam onder andere doordat deze vaak gedronken werd door het personage Carrie Bradshaw uit de serie Sex and the City.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een dessert waarvoor je drie aparte deelrecepten moet bereiden. Bladerdeeg is er daar één van. De overige ingrediënten die je nodig hebt zijn melk, dooiers, kristalsuiker, maïszetmeel, bloem, vanillestokje, eiwit, bloemsuiker, water. Het is een populair dessert bij onze noorderburen. Het verhaal gaat dat een Amsterdamse bakker zijn inspiratie voor de naam haalde bij de Franse benaming voor Klein Duimpje.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een techniek waarbij men grote stukken vlees of gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC braad. Hete geklaarde boter wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een druivensoort, die zijn oorsprong vindt en hoofdzakelijk gekweekt wordt in het Franse Bourgondië. Ze is vooral bekend door de voornamelijk rode wijnen die er mee gemaakt worden. Het gaat om een blauw druivenras, met een compacte tros en druiven met een dunne schil. In het Duits heet het druivenras Spätburgunder, maar wat is de meer courante Franse naam? (Speetboergoender)

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

In oktober 2019 was er veel te doen over de prent die u op het scherm ziet. Het bedrijf achter deze campagne probeerde op een grappige manier duidelijk te maken dat deze bekende hamburger in het juiste doosje verkocht moet worden. De campagne kon echter op niet echt veel bijval rekenen en werd al snel ingetrokken. Welk bedrijf produceert de burger en zat dus achter deze controversiële reclamecampagne?

Bekijk antwoord