Pubquiz vraag 6948 Politiek

Quizvraag Politiek 6948
© Ministerio de la Presidencia

Mariano Rajoy Brey was tot 1 juni 2018 premier van Spanje. Hij werd toen weggestemd door het congres na een motie van wantrouwen. Op 5 juni gaf hij ook het partijvoorzitterschap terug. Tijdens de laatste maanden van zijn premierschap kwam hij vaak in het nieuws door op ramkoers te liggen met Carles Puigdemont en de separatisten in Catalonië. Van u vernemen we graag tot welke partij Rajoy behoord.

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Politiek

Quizvraag Politiek

Na de dood van de Japanse keizer Hirohito, volgde zijn zoon Akihito hem op, op 7 januari 1989 als 125ste keizer van Japan. Zéér ongewoon volgens de Japanse tradities deed Akihito op 30 april 2019 troonsafstand terwijl hij nog in leven was. Wat is de naam van zijn opvolger, de 126ste keizer van Japen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Op initiatief van Boris Johnson, de Britse premier, werd het Brits parlement naar huis gestuurd. Op 10 september 2019 om 02u47 ging, na een woelige zitting met veel protest en patriottische gezangen, het slot op het Britse Lagerhuis. Pas op 14 oktober 2019 zal het parlement opnieuw samen kunnen komen. Hoe heet de excentrieke “Speaker of the House of Commons”, de voorzitter van het Britse parlement die dus nu onverwacht van een paar weken vakantie kan genieten? Eind september werd echter aangekondigd dat het parlement terug actief is geworden, gezien de beslissing van Boris Johnson onwettig werd verklaard.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Wat is de naam van de Argentijns oppositiekandidaat in de presidentsverkiezingen die met 51,4 procent van de stemmen won van zijn rivaal Scioli in november 2015?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

We zijn op zoek naar een Amerikaanse hoogleraar, diplomate, nationale veiligheidsdeskundige en auteur. Zij was de nationaal veiligheidsadviseur van George Bush gedurende zijn eerste termijn als president van de VS en minister van buitenlandse zaken van de VS in zijn tweede ambstermijn. Zij was de tweede persoon met Afro-Amerikaanse roots die deze positie bekleedde.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

We zoeken de naam van een Finlands beroemde stafchef. Van 1918 tot 1919 was hij regent van Finland en later, van 1944 tot 1946, president van Finland. Tijdens de Finse burgeroorlog was hij legeraanvoerder van het Witte leger dat tegen het Rode leger van de bolsjewisten vocht.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Een brokje politieke geschiedenis nu. Iedereen kent wel het Watergatenschandaal in de jaren ’70 dat leidde tot het aftreden van president Nixon in de Verenigde Staten. Jullie kennen uiteraard de hoofdrolspelers in dit schandaal maar weten jullie ook wie de opvolger van Nixon was? Wie werd na Richard Nixon de 38ste president van de Verenigde Staten?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Een korte vraag: hoe heet de jaarlijkse toespraak van de Amerikaanse president tot de leden van het Amerikaanse congres waarin de toestand van het land geschetst wordt? Onder meer plannen en politieke doelstellingen voor het komende jaar worden hierin bekend gemaakt.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze man kennen jullie hopelijk als zijnde de president van Venezuela. Hij was in totaal 14 jaar lang president, tot zijn overlijden in 2013. Hij was een zelfverklaard modern socialist met goede vrienden als Loekasjenko en Ahmadinidjad. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord