Pubquiz vraag 8096 Politiek

Quizvraag Politiek 8096
© UK Parliament

De belangrijkste kamer in het Britse Parlement is het Lagerhuis. Wat is de Engelse term hiervoor?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Politiek

Quizvraag Politiek

Welke premier kreeg in 2021 felle kritiek omwille van zijn omstreden anti-homowet?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Wat is de naam van de Argentijns oppositiekandidaat in de presidentsverkiezingen die met 51,4 procent van de stemmen won van zijn rivaal Scioli in november 2015?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

In West-Europa kennen we sinds de Tweede wereldoorlog de langste periode van vrede sinds mensenheugenis. De Europese Unie slaat zichzelf (misschien wel terecht) op de borst als garantie voor vrede op het oude continent. Aan de overkant van het kanaal lijken de Brexiteers hier weinig van onder de indruk en willen zo snel mogelijk uit de Unie. De gemoederen tussen Brexiteers en Remainers laaien vaak hoog op en kende in 2006 in aanloop voor het referendum een dieptepunt toen een Labourparlementslid vermoord werd omwille van haar pro-Europa campagne. We zoeken de naam van deze Britse politica.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De BBB is een Nederlandse politieke partij met een sociaal-conservatieve signatuur opgericht in 2019. De partij deed in maart 2023 mee aan de Provinciale Staten- en de waterschapsverkiezingen. Bij de Provinciale Statenverkiezingen behaalde de partij in alle provincies de meeste stemmen. Voor wat staan de drie B's?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Democratie is afkomstig uit de samenstelling van de Griekse woorden Demos wat “volk” betekent en kratein wat “heersen” betekent. Democratie is de heerschappij van het volk en werd al toegepast in het oude Athene, waar het volk kon beslissen over bepaalde wetten. Bij ons werken we niet met een rechtstreekse democratie maar kiezen we vertegenwoordigers die wetten kunnen maken en beleid mogen voeren. Alleen leidt de keuze van het volk niet altijd tot eenvoudige regeringsvorming. Hoewel Nederland recent met het kabinet Rutte 3 met 225 dagen een aardige poging deed om ons record te breken blijven wij als België in het Guinessbook of Records staan met de langste regeringsvorming ooit ter wereld. Na hoeveel dagen regeringsvorming werd op 6 december 2011 de ploeg di Rupo voorgesteld. U mag er 30 dagen naast zitten.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

We zoeken de 41e president van de Verenigde Staten. Hij stierf bijna een jaar geleden in Texas op 30 november 2018. Hij was de president die Koeweit bevrijdde van de Irakezen van Sadam Hussein tijdens de Golfoorlog 1990-1991

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Welke Italiaanse politicus, benoemd tot senator voor het leven werd op 16 november 2011 premier van Italië? En werd op 28 april 2013 opgevolgd door Enrico Letta, doordat die zijn ontslag aanbood.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze vraag is bijna minder kort dan haar periode van premierschap. We zoeken de premier van het Verenigd Koninkrijk die aantrad op 6 september 2022 na Boris Johnson en alweer ontslag nam op 20 oktober 2022. De kortst zittende premier van het Verenigd Koninkrijk ooit. We zoeken haar voornaam en familienaam. De voornaam die we zoeken is in feite niet de echte naam van op haar paspoort, maar wel de algemeen bekende verkorte voornaam. We moeten immers weer de eerste letter juist hebben voor op het einde van deze ronde.

Bekijk antwoord