Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8284 Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken 8284

© Claude Truong-Ngoc


Deze zoete lekkernij is te vergelijken met crème brûlée of crème Catalana. Traditiegetrouw worden ze warm gegeten met kaneel en poedersuiker en een espresso. Hun karakteristieke kleurschakering krijgen ze door het bakken in de oven op een hoge temperatuur. Welke lekkernij zien we hier afgebeeld?
Pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken
We zoeken een bekende distilleerderij op het Schotse eiland Skye. Een van hun bekendste whiskeys heeft de naam storm gekregen, naar het zeer wisselvallige weer op het eiland. Hoe heet deze distilleerderij?
Quizvraag Eten en drinken
Deze groente, een subsoort van de Brassica oleracea, lijkt erg veel op een geelgroene bloemkool en wordt daarom ook wel torentjesbloemkool genoemd. Voor de kenners: fractoli is nog een andere naam. Wat is de courante naam van deze groente?
Quizvraag Eten en drinken
We zoeken een culinaire vakterm voor het in blokjes snijden van alles wat eetbaar is. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur.
Quizvraag Eten en drinken
Wat is de naam van dit Belgisch biermerk, gebrouwen door AB InBev te Leuven.? Het bier heeft een eigen, karakteristieke lichte amberkleur. Het heeft een alcoholpercentage van 4,5 %.