Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8340 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 8340Deze Belgische Auschwitz- overlevende werd geboren in Amsterdam in 1920, maar woonde sedert 1921 met haar familie in België. In 2006 werd zij commandeur in de Kroonorde. Wij zoeken de voor- en achternaam van deze vrouw, tevens de moeder van journalist Stefan Blommaert.
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
Van de rubberen bandjes van onze wereldkampioen over naar de massaproductie van rubber. En wel in Brazilië, in een speciaal daartoe opgerichte industriestad, zo’n 10.000 km² aan de oevers van de rivier de Tapajós. Een belangrijke inspiratiebron voor Aldous Huxley en zijn Brave New World, die stad en het principe van massaproductie door middel van een lopende band. Hij geeft de industrieel die hiervoor verantwoordelijk was en in het boek ook bij naam wordt genoemd bijna Messiaanse allures. De industriestad zelf zou 6 jaar blijven bestaan, maar werd nooit echt de strikt gereglementeerde en georganiseerde modelstad met 10.000 inwoners die de oprichter voor ogen had. Toch is het stadje op zich blijven bestaan en leven er nu opnieuw 3.000 mensen. Wat heeft dat nu te maken met deze ronde? Wel, de industrieel achter de stad gaf er tevens zijn naam aan, een naam die we ook zien terugkomen in een album uit 2008 van de dit jaar overleden IJslandse componist Jóhann Jóhansson. Wat is de naam van de stad?
Quizvraag Geschiedenis
In welk jaar werden de Verenigde Staten van Amerika onafhankelijk?
Quizvraag Geschiedenis
Wat was de bijnaam van Henry McCarty?
Quizvraag Geschiedenis
We zoeken een Britse militaire leider die Napoleon wist te verslaan in 1815 bij de slag bij Waterloo. Hij had de bijnaam Ijzeren Hertog en behoorde tot de protestantse elite in Ierland. Het is ook dezelfde naam als de hoofdstad van Nieuw-Zeeland.