Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 8340 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 8340Deze Belgische Auschwitz- overlevende werd geboren in Amsterdam in 1920, maar woonde sedert 1921 met haar familie in België. In 2006 werd zij commandeur in de Kroonorde. Wij zoeken de voor- en achternaam van deze vrouw, tevens de moeder van journalist Stefan Blommaert.
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
Welke First Lady van Amerika stichtte, na jarenlang zelf verslaafd te zijn geweest, een ontwenningskliniek? Ze won een gouden medaille van het Congres.
Quizvraag Geschiedenis
Nog in Engeland, maar dan in de vijftiende eeuw, vochten twee takken van de Engelse dynastie om het koningschap. Wij kennen deze strijd als de Rozenoorlogen. Beide partijen gebruikten een roos als symbool: het huis York een witte roos, en het huis Lancaster een rode. Door het huwelijk van Hendrik VII, afstammeling van Lancaster, met Elizabeth van York kwam er in 1486 een einde aan de rivaliteit. Welke roos staat symbool voor de vereniging van beide huizen?
Quizvraag Geschiedenis
Op 14 oktober 1066 vochten Willem II van Normandië en koning Harold II een slag uit. De naam van de slag verwijst naar een plaats, maar eigenlijk werd de slag 10 km noordwestelijker uitgevochten, waar nu de plaats Battle ligt.
Quizvraag Geschiedenis
In 2002 kwam dit Noors autovrachtschip in de Noordzee op ongeveer 30 kilometer van de Franse kust onzacht in aanraking met een Russisch containerschip en zonk nauwelijks 30 minuten later al naar de bodem van de zee. Dit is nog altijd een van de grootste scheepsrampen op de Noordzee. Het schip was een mastodont van bijna 200 meter lang en had op zijn 12 dekken bijna 3.000 auto’s aan boord. Daardoor liep het kostenplaatje van schade en berging op tot bijna 150 miljoen dollar. Wat was de naam van dit schip?