Pubquiz vraag snelcursus een nieuwe taal

snelcursus een nieuwe taal

Wie met een snelcursus een nieuwe taal wil leren, gebruikt tegenwoordig een app. Vroeger gebeurde dat echter met boekjes die je beloven om, mits enige discipline, snel een taal onder de knie te hebben. Het Franse bedrijf dat de boekjes uitgeeft, werd opgericht in 1929 en publiceerde sindsdien vele cursussen voor allerlei talen. Hoe heet dit bedrijf?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Taal

Quizvraag Taal

We zoeken een Engelse term voor het smokkelen van alcoholische drank die werd gebruikt in de jaren 1920 tijdens de Amerikaanse drooglegging. Vandaag wordt de term echter vooral gebruikt in de muziekindustrie voor een onofficiële opname, die vaak tegen de wil van de artiest of de platenfirma beschikbaar wordt voor het grote publiek. Meestal zijn dit illegale opnames van concerten of ongebruikte/alternatieve versies van studiotracks. Naar welke Engelse term zijn we op zoek?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Personen die vaak in de luie zetel liggen, nemen ook graag een kortere weg. Een niet-officieel fiets- of wandelpad dat onbewust door gebruikers van de reguliere fiets- en wandelpaden in de loop van de tijd wordt gecreëerd heet een afstekertje. Maar wat is de meer gangbare naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wat is de laatste letter van het Griekse alfabet?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Ongeïnteresseerd wegkijken zijn we bij de Young Ones al gewoon, sinds jaar en dag bespreken onze coachen tevergeefs systemen door. In deze smartphone tijden gaat zoals je ziet de gsm al mee op het terrein Hoe noem je de vreselijke gewoonte om niet aandachtig luisteren naar je conversatiegenoten omdat je perse je mails wil lezen of je status wil checken. Er gaan stemmen op om het in het Nederlands “muuskeren” te noemen, maar wat is gangbare term in het Engels?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Goodbye is een groet die we gebruiken bij een afscheid. De groet wordt vaak verkort tot bye, of wat informeler tot bye-bye. Wat weinigen misschien weten is dat het een samentrekking is van een vier woorden tellende zin. Welke 4 woorden zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Leerstof uit het derde middelbaar: welke werkwoordsvorm is “soient” in de zin Que le meilleur gagne, mais surtout que les autres soient moins bons que nous. Tevens het mantra van de Young Ones.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Welk woord omschrijft een ziekelijke, irrationele angst van vrijdag de dertiende?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wat is de bijnaam voor de zandzakken en zakken aarde die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de loopgraven als borstwering werden gebruikt?

Bekijk antwoord