Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag snelcursus een nieuwe taal

Quizvraag Taal 8831Wie met een snelcursus een nieuwe taal wil leren, gebruikt tegenwoordig een app. Vroeger gebeurde dat echter met boekjes die je beloven om, mits enige discipline, snel een taal onder de knie te hebben. Het Franse bedrijf dat de boekjes uitgeeft, werd opgericht in 1929 en publiceerde sindsdien vele cursussen voor allerlei talen. Hoe heet dit bedrijf?
Pubquiz vragen over Taal

Quizvraag Taal
Onze favoriete internetpagina omschrijft hetgeen we hier zoeken als ‘een Franse term die in het Engels oorspronkelijk werd gebruikt ter aanduiding van een overeenkomst waarbij drie mensen seksuele relaties met elkaar hebben en tot hetzelfde huishouden behoren’.
Quizvraag Taal
Een gecastreerde hengst noemen we een ruin, maar wat is de benaming voor een gecastreerde kater?
Quizvraag Taal
In Van Dale wordt het omschreven als praalgraf, een gebouw waarin het lichaam van een overleden persoon wordt bewaard, meestal een heerser. Welk woord?
Quizvraag Taal
Letterlijk betekent het ‘ pruilkamer’ maar het was een – in de achttiende eeuw vooral in Frankrijk populair – meestal elegant ingericht vertrek, waarin de vrouw des huizes zich kon terugtrekken. De naam die we zoeken is afgeleid van een Frans werkwoord dat pruilen betekent; Oorspronkelijk was het de ruimte gelegen naast de slaapkamer van de vrouw, waarin zij zich kon wassen en kleden. In die zin was het vertrek het vrouwelijke equivalent van het mannelijke kabinet. Het is tevens de naam van een koekje dat in veel recepten wordt gebruikt.