Pubquiz vraag Andere naam voor de vuist

Andere naam voor de vuist

Een vuist is een hamer met een massief stalen kop, waarin een essen of hickory steel is aangebracht. Het gewicht van de kop kan variëren van 1000 tot 2000 gram. Er kunnen stevige klappen mee uitgedeeld worden. Geef de andere naam.

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Taal

Quizvraag Taal

Hoe noemt met iemand met een hoge graad van taalbeheersing in verschillende talen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Hoe heet de maateenheid waarin een hoeveelheid gezaagd en gekliefd hout netjes gestapeld in een bak van 1 kubieke meter wordt uitgedrukt?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wat is de laatste letter van het Griekse alfabet?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

In Vlaanderen spreken we van spek, in Engeland spreken we van marshmallow. Wij zoeken echter naar het Franse benaming voor deze sponsachtige lekkernij uit suikerwerk. Je kent de benaming waarschijnlijk het best van snoepgoed in de vorm van een Mariabeeld. Wat is het Franse woord voor marshmallow?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Valse vrienden zijn woorden die in twee talen ongeveer dezelfde vorm of klank hebben maar niet dezelfde betekenis, ondanks de grote gelijkenis. Als een Duitser naar je Gebühren vraagt, heeft hij het niet over je buren, maar over je tarief. De vraag die we hierbij stellen is: wat is de Franse benaming voor witloof?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

In de jaren 1960 bracht het Franse bedrijf Assimil taalcursussen op vinylplaat op de markt. Zo had je de Engelse cursus Anglais sans peine. In het album Asterix en de Britten wordt allusie gemaakt op deze cursus. Wanneer Obelix aan Notax vraagt of zijn kleren van tweed duur zijn, antwoordt Notax met het eerste zinnetje uit de Assimil-cursus. Het zinnetje ging verder een eigen leven leiden. Fransen gebruiken dit zinnetje om aan te geven dat ze Engels kennen, maar niet echt spreken. Welk zinnetje van 4 woorden bedoelen we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

‘Goodbye‘ is een Engelstalige groet die gebruikt wordt bij een afscheid, waarvan het afgekorte ‘bye’ ook in onze taal ingang heeft gevonden. Wat weinigen misschien weten is dat het een samentrekking is van een vier woorden tellende zin, dewelke?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Goodbye is een groet die we gebruiken bij een afscheid. De groet wordt vaak verkort tot bye, of wat informeler tot bye-bye. Wat weinigen misschien weten is dat het een samentrekking is van een vier woorden tellende zin. Welke 4 woorden zoeken we?

Bekijk antwoord