Pubquizvragen 2001

15 resultaten

film over John Forbes

We zoeken een Amerikaanse film uit 2001 over het leven van de wiskundige John Forbes, die aan schizofrenie leed. Deze rol werd gespeeld door Russell Crowe. De film ontving in 2002 maar liefst vier Oscars. De film werd geregisseerd door Ron Howard. Welke film?

Goed zo !

De kans is veel groter dat u bij de vraag aan uw digitale assistent (Siri of die andere) om uw IKEA-kast in mekaar te zetten de uitspraak “I’m sorry Dave, I’m afraid I can’t do that” hoort, zoals HAL 9000 in de film ‘2001: A Space Odyssey’. De zin zou eerst worden uitgesproken door Martin Balsam of Nigel Davenport, maar beide acteurs werden door regisseur Stanley Kubrick afgewezen. Uiteindelijk viel de keuze op theateracteur Douglas Rain, met het gekende angstaanjagend monotone resultaat. De man zelf zou nooit gezien hebben wat Kubrick had gemaakt van het kortverhaal The Sentinel, van één van de ‘big three’ uit de science-fiction-literatuur, die dit verhaal samen met Kubrick zelf bewerkte tot het klassieke filmscript. Wie schreef dit kortverhaal?

Goed zo !

Een streepje muziek. Hier gaan we op zoek naar de componist. Liefhebbers van klassieke muziek zullen dit stuk kennen onder de naam Also Sprach Zarathustra, terwijl filmkenners het misschien eerder zullen her-kennen uit de film 2001: A Space Odyssey. Hier krijgen jullie hiervan de openingsscène te zien. Welke Richard componeerde dit muziekstuk al in 1896?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren 3644

Largo Winch is een Belgische stripreeks van Philippe Francq en Jean Van Hamme . Wat is de naam van het personage op het scherm? Het is een goede vriend van largo Winch.

Goed zo !

Wat was de naam van deze Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Vier maanden voor zijn vijfenvijftigste verjaardag sprong hij met een afscheidsbriefje op zak de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel.

Goed zo !

We zien hier Damian Lewis, de acteur die Maj. Richard D. Winters speelt in een tiendelige serie. Deze serie is een coproductie van Steven Spielberg en Tom Hanks, waarin de rol van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division, in de oorlog wordt getoond. Welke serie zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 2481

Welke organisatie houdt een oogje in het zeil op de elektriciteits- en aardgasmarkt in het Vlaamse gewest? Dit Agentschap van de Vlaamse overheid zorgt ervoor dat de Vlaamse elektriciteits- en aardgasmarkt efficiënt georganiseerd wordt en werkt. (afkorting)

Goed zo !

Deze Amerikaans actrice werd in 2001 genomineerd voor een Academy Award voor haar bijrol in Almost Famous. Ze heeft onder meer met Matthew Bellamy, de frontzanger van Muse, een kind. Haar moeder is Goldie Hawn. Wie is deze actrice?

Goed zo !

Wat is de naam van de Franse actrice die internationaal doorbrak met haar hoofdrol in de filmhuishit Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wereldoorlog 2 Oorlog 1975

Deze tiendelige televisieserie uit 2001 gaat over de Tweede Wereldoorlog waarin de rol van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division, in de oorlog wordt getoond. Het is een coproductie. Door welke twee producers is dit een productie?

Goed zo !