Pubquizvragen 2006

22 resultaten

Pubquiz vraag Wagens Pixar Walt Disney 3477

Reeks 4, voor 2 punten: Deze rode sportwagen speelt de hoofdrol in de Amerikaanse computeranimatiefilm “Cars” van Pixar, nu onderdeel van Disney. Wij zoeken de naam van dit wagentje, verwijzend naar de familienaam van een animator van Pixar die in 2002 de strijd tegen kanker verloor.

Goed zo !

“De toekomst behoort ons niet toe, we lenen haar van onze kinderen”, een van de quotes die moet aanzetten tot een meer bewuste houding op het vlak van het leefmilieu, waarbij kranten verbranden op de BBQ laag in aanzien staat Matty. Nu goed, er komt ook nog een vraag We zoeken de naam van een Amerikaans vice-president en kandidaat president, die na zijn politieke loopbaan zich wijdde aan de strijd tegen global warming. Met zijn documentaire film ‘An Inconvenient Truth” scheerde hij in 2005, hij kreeg de nobelprijs voor de vrede in 2007 omwille van zijn strijd tegen de broeikasgassen.

Goed zo !

Verleden, heden en toekomst maken weinig uit als we op het terrein komen van het buitenaardse, de extra terrestrials. Ver van mijn bed zou u denken? Think again zou ik zeggen als u dit filmpje heeft gezien. Uit welke TV reeks van eigen bodem komt dit fragment?

Goed zo !

Het filmpje dat jullie hier zien, vormt een duidelijk voorbeeld van het stockholmsyndroom, een psychologisch verschijnsel waarbij de gegijzelde sympathie krijgt voor de gijzelnemer. In het filmpje zagen jullie een Oostenrijks meisje dat werd gevangen door haar gijzelnemer Wolfgang Priklopil. Wat is de volledige naam van dit Oostenrijks meisje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilderij 2801

“Dat kan ik ook” moet een vaak gehoorde opmerking zijn bij de werken van deze kunstenaar. Hij was een pionier van de action painting en behoorde tot het abstract expressionisme. Het schilderij dat u ziet werd in 2006 verkocht voor maar liefst 140 miljoen dollar aan een Mexicaan. Wie, nou ja, schilderde dit doek?

Goed zo !

Ze werd in 2006 genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol als Gabrielle Solis in de televisieserie Desperate Housewives. Wat is haar echte naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ziektes Vogels Virus 1956

Enkele jaren geleden werd Europa opgeschrikt door het vogelgriepvirus dat ook menselijke slachtoffer kon maken. Wat is de wetenschappelijke naam van deze gevaarlijke ziekte?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 1938

De film die we zoeken, is een Amerikaanse film van regisseur Ang Lee, gebaseerd op het korte verhaal van Annie Proulx. Het verhaal gaat over twee cowboys in Wyoming tijdens de jaren 60 die verliefd worden en wier relatie over een tijdsspanne van twintig jaar gevolgd wordt. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dam Rivieren China 1858

Deze Chinese dam in de Jangtsekiang is 's werelds grootste waterkrachtcentrale en dam. De constructie begon in 1994 en de stuwdam was in 2006 voltooid. Wat is de naam van deze dam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimte Planeten NASA 1854

Wat is de naam van de eerste ruimtesonde die gelanceerd is naar de dwergplaneet Pluto? De NASA lanceerde deze onbemande missie met een Atlas 5-raket. De lancering vond plaats op 19 januari 2006. Dit was twee dagen later dan gepland, door het slechte weer op 17 januari en door een technisch defect op 18 januari.

Goed zo !