Pubquizvragen 2015

69 resultaten

Pubquiz vraag Muziek 2255

In 2015 startte de Schotse Indi-rock band Franz Ferdinand een supergroep met een Amerikaanse rock-pop band. Wat is de naam van deze nieuwe supergroep?

Goed zo !

Sinds 2015 bestaat K3 uit drie nieuwe zangeressen. Wat is de naam van deze Nederlandse blondine?

Goed zo !

Om onze mannelijke volgers te plezieren ziet u hier een foto van een Nederlands sprintster. In een vorig leven ook een begenadigd meerkampster. Haar grootste succes behaalde zij op de wereldkampioenschappen in Peking in 2015 waar zij naast zilver op de 100m ook goud behaalde op de 200m. Wie is dit?

Goed zo !

In Augustus 2015 haalde rapper Kanye West aan dat hij in 2020 een gooi wil doen naar het hoogste Amerikaanse ambt. Dat de rapper wel meer absurde gedachten heeft, toonde hij al door, samen met zijn partner Kim Kardashian, zijn eerst geboren dochter de toepasselijke naam North te geven. In december 2015 kreeg ook zijn nieuwe zoon een ietwat speciale naam. Hoe heet deze zoon van Kanye West en Kim Kardashian?

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 2062

Niké haalde aan dat ze in december 2015 een levenslang contract hebben afgesloten met een Amerikaanse top basketballer. Volgens de Amerikaanse sport pers gaat het om het duurste sponsorcontract in de geschiedenis. Welke sporter zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Babes Actrices 2005

Welke babe zien wie hier in de rol van Jess Barrett in de film Focus (2015) van de regisseurs Glenn Ficarra en John Requa? De andere hoofdrol was voor Will Smith.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bobslee 1992

In 2015 ruilden den Belgian Bullets hun oude bobslee in voor een nieuwe voor hun eerste Wereldbeker-manche van het seizoen, in Altenberg. Hoe heet de oude en de nieuwe bobslee van de Belgian Bullets?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schaken IBM 1990

Dit spel is lange tijd een uitdaging gebleven voor computerprogramma's. Waar een schaakcomputer al in 1996 de regerend wereldkampioen kon verslaan, Deep Blue van IBM tegen Gary Kasparov, is men met dit spel pas in 2015 beland op een punt dat software ontwikkeld door DeepMind (en gekocht door Google) instaat was om de huidige Europees kampioen te verslaan. Hoe heet dit Oost-Aziatisch spel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Horror 1973

Wes Craven overleed in 2015. Hij was een meester in het maken van horrorfilms. We kennen hem van de horror films waarin een achter een masker verborgen Ghost Face tieners de dood injoeg. Over welke filmreeks hebben we het?

Goed zo !

Het is een stadspark in de Noordwijk in Brussel waar in de herfst van 2015 veel te doen was om de instroom van een massa vluchtelingen uit Syrië en Irak en de opvang ervan in tentenkampen aldaar. Hoe heet dit park?

Goed zo !