Pubquizvragen 2017

87 resultaten

Pubquiz vraag  8394

In het najaar van 2017 lekten documenten aangaande belastingsontwijking naar de internationale pers. Uit de teksten is op te maken welke sluiproutes multinationals en enkelen van ’s werelds rijkste personen gebruiken om zo weinig mogelijk belasting te betalen op hun vermogens en inkomen. Over welke uitgelekte verzameling teksten hebben we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8369

In de vroege jaren tachtig was dit lid van de Siciliaanse maffia de belangrijkste leider. Zijn collega’s noemden hem “het beest” vanwege zijn gewelddadige aard. Hij voerde een meedogenloze campagne zowel tegen rivaliserende gangsters als de Italiaanse staat, wat leidde tot de moord op antimaffia- aanklager Paolo Borselino. Wij zoeken de naam van deze in november 2017 overleden gangster.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 8368

Hij heeft het zelf al verklapt, ooit maakte hij deel uit van The Beach Boys. Maar hij scoorde vooral als solozanger heel wat hits, vooral in Amerika. Hier kennen we hem vooral van zijn diamanten cowboy-outfit, Zuiderse nachten en zijn lief die nu zowat in Phoenix zal zijn… In 2017 overleed hij ten gevolge van de ziekte van Alzheimer. Maar ook de laatste jaren bleef hij niet bij de pakken zitten en verzorgde hij concerten zolang het kon. Graag de naam van deze grote zanger en tevens gitarist.

Goed zo !

Commotie op de Oscaruitreiking in februari 2017, alsof Bonnie & Clyde ermee gemoeid waren. Bij de bekendmaking van de film van het jaar, werd aanvankelijk de film La La Land uitgeroepen als beste film van het jaar. Maar even later werd dit gecorrigeerd en werd Moonlight als winnaar aangeduid. Wie was de ongelukkige man die samen met Faye Dunaway voor deze verwarring zorgde?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7435

U ziet hier een foto van een Disney-Pixar samenwerking uit 2017. Het verhaal speelt zich af op het Mexicaanse platteland, waar Miguel een familiegeheim ontdekt waarmee hij contact kan leggen met zijn overleden voorouders. Wat is de naam van deze veelvuldig in de prijzen gevallen animatiefilm?

Goed zo !

In september 2017 werd de alom gekende NGO Vredeseilanden (bekend door zijn logo met die ventjes) omgedoopt met een nieuwe naam die werkelijk geen kat kent tenzij je Esperanto spreekt en weet hoe het woord ‘OOGST’ in die taal luidt We staken de letters in random volgorde, en kwamen alvast tot dit merkwaardig woord. Als je even aan de slag gaat met dit ‘klitoor’ kom je tot de nieuwe merknaam van Vredeseilanden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika 7043
© Tim Travers Hawkins

De persoon die we zoeken lekte een video-opname van een Amerikaanse helikopteraanval in Bagdad naar WikiLeaks. In 2013 kreeg deze klokkenluider hiervoor 35 jaar gevangenisstraf. President Obama besloot in 2017 tot verkorting van de straf waardoor de klokkenluider reeds op 17 mei 2017 vrijkwam in plaats van in 2045. Hoe heet deze Amerikaanse klokkenluider?

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6405

We zoeken een reeks gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. Het eerste seizoen ging van start op 26 april 2017 bij de streaming dienst Hulu. Het is tevens de eerste serie van een streaming dienst die bekroond werd met zowel een Emmy Award als de Golden globe. De hoofdrol wordt vertolkt door Elizabeth Moss.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 5822
© Georges Biard

Jean Philippe Smet werd geboren op 15 juni 1943 en overleden in 2017. Hij was een Franstalige Belgische zanger en acteur en werd aanzien als de Franstalige Elvis Presley. Van zijn platen werden er meer dan 110 miljoen verkocht. Onder welke naam trad hij op?

Goed zo !
Pubquiz vraag  5720
© Carolus

Eind januari 2017 was er een confrontatie tussen Kris Verduyn en een pedofiele oud-bisschop van Brugge die Kris misbruikt zou hebben. De oud-bisschop ontkende alles, waarop er eind februari een nieuwe klacht kwam, ditmaal van een slachtoffer dat in Bavikhove zou misbruikt geweest zijn. Wie is de oud-bisschop waarvan sprake?

Goed zo !