Pubquizvragen 2019

80 resultaten

Pubquiz vraag Literatuur 5948

Vijfendertig jaar na de oorspronkelijke roman is er een vervolg op The Handmaid's Tale op de wereld losgelaten. De titel van het vervolg is 'The Testaments'. Weet jij wie deze boeken heeft geschreven heeft?

Goed zo !
Pubquiz vraag China 5845

Deze vrouw kreeg de wind van voren tijdens de protesten in Hong Kong. De betogers eisen na het terugtrekken van de omstreden uitleveringswet, ook een vrije democratie en dus een stemming. Wat is de naam van deze Chief Executive of Hong Kong?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 5813

Deze voetballer werd geboren in Argentië en overleed ergens boven de Noordzee begin 2019. Het gaat hier over de voetballer Emiliano Sala, die getransfereerd werd van een Franse club naar een Engelse. Onze vraag, van Welke Franse club werd Sala getransfereerd, naar het Engelse Cardiff City?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 5809
© LoupDragon42

Op 31 augustus 2019 raakte deze Franse coureur betrokken bij een zwaar ongeval met Juan Manuel Correa en Giuliano Alesi in de tweede ronde van de Formule 2-hoofdrace op Spa-Francorchamps. Hij overleed nadien. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5784

Augustus 2019 was een topmaand voor deze Youtuber. Niet alleen is hij getrouwd, maar heeft hij ook de kaap van 100.000.000 abonnees op Youtube als eerste bereikt. Wat is de alias van deze Zweed, Felix Kjellberg?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika Aanslagen 5729

Twintig mensen zijn om het leven gekomen bij de schietpartij in een winkelcentrum van Walmart in augustus 2019. In welke stad in Texas aan de grens met Mexico vond deze aanslag plaats?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 5663
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Deze Lotto Soudal wielrenner kwam op 5 augustus 2019 ongelukkig tenval tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed diezelfde avond tijdens de operatie. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 5662

In juni 2019 zijn twee olietankers aangevallen nabij deze Straat. Deze zeestraat is van levensbelang voor de internationale energiebevoorrading. Het is de toegangspoort tot de olievelden van Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Irak en Iran. Welke Straat zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimtevaart 5540
© Seattle City Council

De rijkste mens op Aarde, Jeff Bezos, heeft op donderdag 9 mei 2019 bekend gemaakt dat zijn ruimtevaartbedrijf plannen heeft om naar de maan te gaan. Zijn maanlander heeft de naam 'Blue Moon' gekregen. Wat is de naam van het ruimtevaartbedrijf?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 5512

Dit jaar (2019) verscheen de veelbesproken documentaire Leaving Neverland. Deze documentaire draait rond het vermeende kindermisbruik door zanger Michael Jackson. Centraal hierin staan de getuigenissen van 2 mannen. De naam van James Safechuck krijg je cadeau, kan je mij de andere geven? Je zou hem ook kunnen kennen van de Amerikaanse seizoenen van het programma So You Think You Can Dance waar hij optreedt als choreograaf.

Goed zo !