Pubquizvragen 2019

80 resultaten

Pubquiz vraag Urbanus 5504

In 2019 trekt Urbanus langs de theaters in Nederland en Vlaanderen met een theatershow. We zijn op zoek naar de naam van de theatershow. Je mag kiezen of je de Vlaamse of Hollandse variant kiest.

Goed zo !
Pubquiz vraag Frankrijk 5495

Midden april 2019 werd Parijs opgeschrikt door een felle brand in de kathedraal van Notre-Dame. Hierbij werd het dak en de torenspits verwoest. Gelukkig kon de rest van deze indrukwekkende kathedraal gered worden. We zoeken de de stijl waarin deze is opgetrokken. We zoeken de volledige naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Boksen 5452
© Elma

Deze Ierse won na een controversiële uitslag van de jury tegen Delfine Persoon. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kazachstan 5394
© Ken and Nyetta

De hoofdstad van Kazachstan heette bijna 21 jaar Astana, maar sinds 22 maart 2019 is er een nieuwe naam. Welke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 5311

We zoeken één van de meest populaire computerspellen van dit moment, dat bekend werd door de gratis spelmodus Battle Royal, de vele gekke dansjes die ook in het echte leven werden gekopieerd én waar je virtuele goederen kan kopen met de V-Bucks.

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 5308
© Stuart Grout

Vincent Kompany keert van Manchester City terug naar RSC Anderlecht als speler-trainer. Hoeveel landtitels behaalde Kompany als kapitein van de Citizens?

Goed zo !
Pubquiz vraag Formule 1 5307
© AngMoKio

De drievoudig F1-wereldkampioen Nikki Lauda is overleden op 70-jarige leeftijd. Hij overleefde in 1976 een horrorcrash waarbij hij bijna levend verbrandde. Op welk circuit vond deze crash plaats?

Goed zo !

Na een verblijf van 7 jaar in de ambassade van Ecuador te Londen heeft de politie dan toch deze persoon kunnen arresteren. Reden hiervoor is een aanklacht tegen de betreffende persoon van seksueel misbruik dat werd gepleegd in Zweden. Maar daarnaast wordt hij ook door de VS geviseerd omwille van samenzwering. Wie is de persoon onder wiens voeten het wel heel heet wordt?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 5186
© Martin Fjellanger

Eurosong 2019 is gewonnen door de topfavoriet. Het is de eerste overwinning voor Nederland in 44 jaar. Deze zanger won met zijn liedje 'Arcade'. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 5138
© Mogens Engelund

Deze 34-jarige in Zwitserland geboren Deen startte zijn carrière als mountainbiker. Sinds 2013 verdedigt hij de lichtblauwe kleuren van het Kazakse team Astana. In 2016 won hij zilver op de Olympische wegrit, achter onze landgenoot Van Avermaet. Wat is de naam van deze wielrenner die afgelopen voorjaar (2019) ook een grote Belgische klassieker won?

Goed zo !